Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

A Clockwork Orange - Portocala mecanică (1971)

Portocala mecanică online subtitrat (în engleză: A Clockwork Orange) este un film satiră/science fiction din 1971, ecranizat după romanul cu același nume al lui Anthony Burgess apărut în 1962. Filmul îl are în centru pe Alex DeLarge, un delincvent charismatic și psihopat. El conduce un mic grup de huligani pe care îi numește droogs. Filmul prezintă crimele îngrozitoare ale acestei găști, capturarea lui Alex de către poliție și încercarea doctorilor de a-l reabilita prin intermediul unui experiment psihologic controversat.

Vizualizari: 177

Categoria: Crimă, Dramă, SF, 1971

Regizor: Stanley Kubrick

Data Adaugari: 10/05/2020

Scenariști: Stanley Kubrick , Anthony Burgess

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:16:37

Claritate: BluRay 1080p

Premii: 4 nominalizari OSCAR,3 niminalizari Globul De Aur,7 nominalizari BAFTA,1 nominalizare si un premiu Saturn Award,1 nominalizare DGA Award,1 premiu Hugo,1` premiu Silver Ribbon,1 premiu KCFCC Award,4 nominalizari NSFC Award

IMDb: 8,3


loading...
Filmul îl are în centru pe Alex DeLarge, un delincvent charismatic și psihopat ale cărui plăceri constau în muzica clasică, violul și ultra-violența. El conduce un mic grup de huligani pe care îi numește droogs. Filmul prezintă crimele îngrozitoare ale acestei găști, capturarea lui Alex de către poliție și încercarea doctorilor de a-l reabilita prin intermediul unui experiment psihologic controversat. Alex este naratorul majorității filmului iar limba în care acesta vorbește este Nadsat, un argou contemporan adolescentin compus din limbile slave și limba engleză. Adaptarea cinematografică a fost produsă, regizată și scrisă de Stanley Kubrick. Filmul conține multe imagini violente iar coloana sonoră este compusă în mare parte din muzică clasică dar și compoziții de sintetizator Moog realizate de Wendy Carlos. O excepție notabilă este cântecul "Singin' in The Rain", ales deoarece Malcolm McDowell știa în întregime versurile sale. Afișul filmului, devenit azi celebru, a fost creat de designerul Bill Gold. Portocala mecanică deține recordul în Guinness World Records ca fiind primul film în care s-a folosit sistemul Dolby Sound.

Într-o Mare Britanie futuristă, o gașcă de adolescenți iese la acțiune în fiecare noapte, agresând și violând victime lipsite de ajutor. După ce unul dintre membrii stârnește o revoltă în interior, gașca hotărăște să îl înlăture și să îl lase pe mâinile poliției. Odată prins și condamnat la închisoare, băiatul este de acord să experimenteze un nou tip de terapie, metodă prin care să își scurteze pedeapsa. Urmările ei sunt însă extrem de negative pentru Alex care, deși scapă de ceva ani de închisoare, devine captiv în propria lui lume.

"Portocala mecanică trebuie să fie un manifest și chiar o piedică asupra posibilității opțiunii. Eroul sau antieroul, Alex, este un tip foarte rău, dar răutatea sa nu este produsul unei condiționări sociale sau genetice, ci propria sa problemă, în care s-a angajat cu toată luciditatea." - Anthony Burgess - 1972

În anul 1972, filmul a fost nominalizat la Oscar pentru "Cel mai bun film" și "Cel mai bun regizor", iar în 2006 a fost votat pe locul 2 în topul celor mai controversate 25 filme din toate timpurile.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: