Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

0.0

loading...

A Dog's Life - Viaţă de câine (1918)

Viață de câine este un film american mut alb-negru de scurtmetraj de comedie din 1918 produs, scris și regizat de Charlie Chaplin pentru First National Pictures. În alte roluri interpretează actorii Edna Purviance, Syd Chaplin, Henry Bergman, Charles Reisner, Albert Austin și Tom Wilson.

Vizualizari: 493

Categoria: Comedie, Scurt metraj, 1918

Regizor: Charles Chaplin

Data Adaugari: 30/12/2018

Scenariști: Charles Chaplin

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 00:32:23

Claritate: DVDRip

Premii: N / A

IMDb: 7.8


loading...
Charlie locuieste pe un teren parasit. Incearca sa isi gaseasca un loc de munca dar cand ajunge in fata biroului pentru angajari, toate locurile au fost ocupate. In drumul spre "casa", il salveaza pe Scraps, un caine vagabond care era atacat de alti maidanezi, si impreuna reusesc sa fure niste carnati pentru a avea ceva de mancare. Pe drum, intra intr-un local unde Edna este si cantareata si companie pentru clientii care vin acolo. Sunt dati insa afara in momentul in care nu au cu ce sa plateasca. Spre norocul lor, Scarps gaseste un portofel ingropat in Pamant de niste hoti. Suma de bani gasita va fi motivul unui lung sir de complicatii dar, in cele din urma Charlie, Edna si Scarps isi vor gasi fericirea.

Dormind sub cerul liber și mâncând ce putea fura de pe tejgheaua comercianților, vagabondul Charlot scapă un câine din colții altor maidanezi. Cei doi încep să împartă aceeași soartă, care se va schimba în mod neașteptat după ce cățelul va dezgropa un portofel cu bani ascuns de niște hoți.

”A Dog's Life”, primul film realizat de Chaplin pentru compania First National Films după încetarea contractului cu Mutual Film Corporation, este o poveste emoționantă despre prietenia între un om și un câine și despre viața grea a lumpenproletariatului din America de la începutul secolului al XX-lea. Spre deosebire de filmele anterioare ce aveau forma unor gaguri simple, aici începe să se simtă preocuparea lui Chaplin pentru a construi povești tot mai complexe, mai realiste și mai emoționante.

Vagabondul Charlot devine un personaj cunoscut la nivel mondial, iar popularitatea sa crește tot mai mult, permițându-i cineastului să pună în practică idei concepute mai demult. Creația artistică a lui Chaplin devine tot mai independentă, ceea ce-i oferă autoritatea de a impune condiții companiilor de producție și de distribuție și de a primi mână liberă în alegerea subiectelor și folosirea adecvată a fondurilor alocate.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: