Comentarii (0) Reclamație film
loading...

5.0
Descarcă Filmul HD

loading...

A Raisin in the Sun - Un Strugure In Soare (1961)

A Raisin in the Sun este un film de teatru din 1961 regizat de Daniel Petrie și cu actorii Sidney Poitier, Ruby Dee, Claudia McNeil, Diana Sands, Roy Glenn și Louis Gossett Jr. și adaptat din piesa din anul 1959 cu același nume de Lorraine Hansberry . Filmul prezintă o familie de culoare neagră care își dorește o viață mai bună departe de oraș.

Vizualizari: 351

Categoria: Dramă, 1961

Regizor: Daniel Petrie

Data Adaugari: 20/09/2018

Scenariști: Lorraine Hansberry

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:07:50

Claritate: SATRip

Premii: 3 nominalizari Globul de Aur,2 nominalizări BAFTA,1 premiu și o nominalizare Cannes,1 nominalizare DGA Award,1 premiu NBR Award,1 premiu National Film Registry ,1 nominalizare WGA Award

IMDb: 8,0


loading...
Filmul este adaptarea piesei de teatru a lui Lorraine Hansberry. Este vorba despre experiențele unei familii de afro-americani, Younger, din Chicago-cartierul Woodlawn. Aceștia își pun multe speranțe într-o poliță de asigurare pe care urmează să o încaseze, fiecare dintre membri familiei având idei despre cum ar trebui cheltuiți acești bani. Mama dorește să cumpere o casă mai mare.

Fiul, Walter Lee, ar investi banii într-un magazin de băuturi împreună cu prietenii, considerând că astfel se vor rezolva problemele financiare ale familiei pentru totdeauna. Soția lui Walter, Ruth, este de acord cu Mama și speră ca ea și Walter să aibă mai mult spațiu și mai multe posibilități pentru fiul lor, Travis.

Sora lui Walter, Beneatha, ar dori ca membrii familiei să nu mai fie atât de interesați de a face parte din lumea albilor. Ea încearcă să-și găsească identitatea, îndreptându-și atenția spre trecut și spre Africa.

La un moment dat mama spune că ar dori să folosească banii pentru a-i plăti taxele Beneathei la o școală sanitară. Până la urmă familia Younger se mută din micul apartament, însă viitorul lor pare nesigur și oarecum periculos, dar își păstrează optimismul și sunt hotărâți să ducă o viață mai bună, fiind convinși că pot reuși dacă vor fi o familie unită și nu vor renunța niciodată la visele lor.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: