Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

A Streetcar Named Desire - Un tramvai numit dorință (1951)

Un tramvai numit dorință (engleză A Streetcar Named Desire) este un film american din 1951, o adaptare cinematografică a piesei omonime a dramaturgului american Tennessee Williams. În limba engleză, titlul este construit pornind de la un joc de cuvinte între numele unui tramvai real din San Francisco, Desire, și numele francez Desiree. Filmul a fost regizat de Elia Kazan, care a regizat și premiera teatrală a piesei, având în distribuție actorii Marlon Brando, Vivien Leigh, Kim Hunter și Karl Malden.

Vizualizari: 1280

Categoria: Dramă, Romantic, 1951

Regizor: Elia Kazan

Data Adaugari: 22/12/2017

Scenariști: Tennessee Williams

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:04:55

Claritate: BluRay 720p

Premii: 4 premii si 8 nominalizari OSCAR,1 premiu si 1 nominalizare Globul De Aur,1 premiu si 1 nominalizare BAFTA,1 nominalizare DGA Award.1 premiu Jussi Awards,1 premiu NBR Award,1 premiu National Film Registry,1 premiu si 1 nominalizare NYFCC Award

IMDb: 8,0


loading...
Filmat in districtul francez al frumosului New Orleans si inspirat dupa piesa omonima a mult apreciatului Tenesse Williams, filmul este saga lui Blanche DuBois, o femeie fragila, nevropata chiar, care-si cauta cu disperare un loc in aceasta lume despre care sa poata spune ca-i al ei.

Exilata din orasul natal din cauza "sacrilegiului" de a fi sedus un baiat de 17 ani, Blanche explica confuz aparitia ei neasteptata in casa surorii ei Stella, care asteapta un copil si mai ales, a sotului acesteia, Stanley. Stanley, tipul barbatului mitocan si interasta numai de latura materiala a vietii, nu intelege tipul de ideologie al lui Blanche. El nu concepe de altfel ca Blanche va sta pur si simplu in casa lui, fara sa aiba nici o contributie la cheltuielile case.

Bineinteles ca greul il preia Stella, prinsa fara voia ei la mijloc. Cand Mitch - un jucator de carti, priten bun al lui Stanley - intra in scena, Blanche crede ca si-a gasit salvatorul. Mitch, la fel de singur si debusolat ca si ea, vede in Blanche intruchiparea rafinamentului si frumusetii feminine. Dar trecutul ei o urmareste si in acest colt de lume...

Vivien Leigh a avut si probleme din cauza acestui rol: suferind de dubla personalitate si in viata reala, ea s-a detasat cu greu de personalitatea Blanchei DuBois, imprumutata din film.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: