Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

5.0

loading...

A tanú - Martorul (1969)

Martorul (titlul original: A tanú) este un film de comedie satirică maghiar, realizat în 1969 de regizorul Péter Bacsó, protagoniști fiind actorii Ferenc Kállai, Lajos Őze, Béla Both, Zoltán Fábri. După terminarea filmului, deși acesta trata tema regimului Rákosi, a fost imediat interzis.Timp de zece ani a stat sub index, dar în 1979 a fost prezentat pe ecrane, doar pentru a se putea lua parte în străinătate la Festivalul Filmelor Interzise.

Vizualizari: 120

Categoria: Comedie, Dramă, Premieră, 1969

Regizor: Péter Bacsó

Data Adaugari: 21/06/2020

Scenariști: Péter Bacsó, János Ujhelyi

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:43:12

Claritate: HDRip 720p

Premii: N / A

IMDb: 8,8


loading...
La începutul anilor 1950, în Ungaria aflată sub regimul totalitar al Partidului Muncitoresc Maghiar, ţăranul József Pelikán primeşte un post important şi urcă pas cu pas în ierarhia comunistă, fără să înţeleagă prea bine ce i se întâmplă şi datorită căror merite deosebite este promovat.

Până într-o zi, când i se cere să returneze "favoarea", depunând mărturie falsă împotriva unui bun prieten, într-un proces înscenat.
Interzis timp de zece ani în Ungaria, filmul "Martorul" este considerat una dintre cele mai importante satire la adresa comunismului realizate în cinematografia est-europeană.
Filmul a fost prezentat în afara concursului în anul 1981 la Festivalul de la Cannes, având un succes deosebit și fiind cumpărat de treizeci și două de țări.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: