Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Actorul şi sălbaticii (1974)

Actorul și sălbaticii este un film românesc din 1974, regizat de Manole Marcus după scenariul lui Titus Popovici. Rolurile principale sunt interpretate de Toma Caragiu, Mircea Albulescu, Margareta Pogonat, Ion Besoiu și Mircea Diaconu. Filmul a fost distins cu două premii ACIN în 1975. De asemenea, scenograful Virgil Moise a primit Premiul pentru scenografie al Festivalului de la Moscova din 1975.

Vizualizari: 41

Categoria: Comedie, Dramă, Familie, Romanesti, 1974

Regizor: Manole Marcus

Data Adaugari: 02/01/2021

Scenariști: Titus Popovici

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:36:56

Claritate: WEB-DL 1080p

Premii: 1 nominalizare Moscow International Film Festival

IMDb: 8.7


loading...
Celebrul teatru de revista "Vox", al carui director este Costica Caratase, pregateste un spectacol in care numarul de rezistenta este o virulenta sarja la adresa nazismului si a Garzii de Fier. Caratase, cat si textierul sau, Ionel Fridman, sunt somati de legionari sa renunte. Prima victima a acestui marsav este Ionel Fridman, asasinat in prezenta lui Caratase pentru ca terminase textul spectacolului sfidandu-i pe legionari. Caratase, un mare comic al Bucurestiului din anii razboiului rezista presiunilor legionare care-i cer edulcorarea satirei, platind cu viata indraznelile.

Film inspirat din viata actorului Constantin Tanase, vedeta a teatrului romanesc de revista care a cultivat cupletul satiric si politic in perioada interbelica.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: