Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

Akahige (Red Beard) - Barbă Roşie (1965)

Barbă Roșie (赤ひげ Akahige?) este un film japonez din 1965 regizat de Akira Kurosawa după un scenariu inspirat din romanul Akahige shinryōtan (赤ひげ診療譚, „Tratamentul medical al lui Barbă Roșie”) al lui Shūgorō Yamamoto.
Acțiunea filmului are loc în Koishikawa, un district al orașului Edo (fostul nume al capitalei japoneze Tokyo), la începutul secolului al XIX-lea,la sfârșitul perioadei Tokugawa.

Vizualizari: 547

Categoria: Dramă, 1965

Regizor: Akira Kurosawa

Data Adaugari: 21/04/2019

Scenariști: Masato Ide , Hideo Oguni

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 03:05:31

Claritate: BluRay 720p

Premii: O nominalizare Globul de Aur,3 premii Blue Ribbon Awards,1 premiu Fotogramas de Plata,2 premii Kinema Junpo Award,1 premiu Mainichi Film Concours,1 premiu Golden Spike,3 premii si 1 nominalizare Venice Film Festival

IMDb: 8,4


loading...
Actiunea are loc in Koishikawa, un orasel din Japonia secolului 19. Tanarul doctor Noboru Yasumoto ravneste la statutul de doctor personal al Shogunului, pozitie deja ocupata de o persoana inrudita cu familia lui. Dorind sa calce pe urmele tatalui sau, un psihiatru cunoscut si apreciat de toti, Yasumoto crede ca urmand calea dreapta si sigura a scolii militare de medicina va reusi sa-si atinga telul. Acolo intra sub indrumarea Dr. Kyojo Niide, poreclit Akahige (Barba Rosie), maestrul dur cu reguli de fier. Yasumoto ii nesocoteste oridinele, refuzand sa poarte uniforma, revoltandu-se impotriva mancarii si a tratamentului spartan din institut. Intrand intr-o gradina in care accesul era interzis, Yasumoto face cunostiinta cu un pacient misterios, pe care numai doctorul Niide putea sa-l trateze.

In final Yasumoto cade bolnav la pat, fiind ingrijit de o fata in varsta de numai 12 ani, salvata dintr-un bordel. Miscat de grija si de atentia pe care i-o acorda tanara si luand aminte de sfaturile doctorului Niide, Yasumoto ajunge sa inteleaga ce insemna sa fii medic cu adevarat.

"Akahige" este o drama despre relatia dintre un medic si asistentul sau, avand la baza scurta povestire a lui Shuguro Yamamoto si fiind inspirat din romanele lui Dostoievski. Filmul trateaza problema nedreptatii si inegalitatii sociale, disecand doua din subiectele preferate ale lui Kurosawa: umanismul si existentialismul.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: