Comentarii (0) Reclamație film
loading...

3.0
Descarcă Filmul HD

Aleksandr Nevsky (1938)

Alexandru Newski online subtitrat HD (titlul original: în rusă Александр Невский, transliterat: Aleksandr Nevski) este un film istoric sovietic, realizat în 1938 în regia lui Serghei Eisenstein și Dmitri Vasiliev, având protagoniști pe Nikolai Cerkasov, Nikolai Ohlopkov și Andrei Abrikosov. Filmul îl are în centrul acțiunii pe eroul național rus Aleksandr Nevski.

Vizualizari: 802

Categoria: Acţiune, Istoric, Război, 1938

Regizor: Sergei M. Eisenstein, Dmitri Vasily

Data Adaugari: 08/08/2017

Scenariști: Serghei Eisenstein, Pyotr Pavlenko

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:48:40

Claritate: DVDRip

Premii: 1 premiu NBR Award,1 premiu State Prize of Soviet Union - Stalinskaya Premia

IMDb: 7,6


loading...
Filmul începe cu prezentarea teritoriului rus prin anul 1242, când o parte din el era ocupat de mongoli. Din vest înaintau cavalerii teutoni, care ocupaseră deja orașul Pskov, unde tratau deosebit de brutal populația locală. În această situație Aleksandr Nevski, cneaz de Novgorod, a început să pregătească o mișcare de eliberare și de alungare a invadatorilor.

El câștigă o bătălie importantă în aprilie 1242, împotriva ordinului teuton, la Peipsi, când a reușit să-i ademenească pe teutoni pe lacul înghețat, unde va reuși să-i învingă.

La sfârșitul filmului, Nevski este ovaționat de mulțime.
„Simfonie audiovizuala de o mare simplitate narativa, Aleksandr Nevski este o adevarata epopee populara realizata de Serghei Mihailovici Eisenstein in colaborare cu Serghei Prokofiev, compozitorul filmului.”

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: