Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

All the President's Men - Toți oamenii președintelui (1976)

În iunie 1972, un agent de securitate (Frank Wills, interpretat de el-însuși) de la complexul Watergate a observat o bucată de bandă adezivă aplicată pe închizătoarea unei uși aflate între casa scărilor și parcarea subterană. Poliția i-a arestat pe spărgători în birourile Comitetului Național Democrat din complexul de clădiri. The Washington Post l-a desemnat pe reporterul Bob Woodward să investigheze ceea ce părea a fi o poveste fără importanță.
Woodward află că cei cinci bărbați - patru cubano-americani din Miami și James W. McCord, Jr. - aveau la ei dispozitive de ascultare și sunt reprezentați de avocați, deși ei nu dăduseră niciun telefon pentru a chema avocați și arestarea lor fusese păstrată secretă față de public.McCord se identifică în fața instanței de judecată ca fost angajat al Central Intelligence Agency, iar ceilalți au și ei legături cu CIA.

Vizualizari: 46

Categoria: Biografic, Dramă, Istoric, 1976

Regizor: Alan J. Pakula

Data Adaugari: 12/02/2021

Scenariști: Carl Bernstein, Bob Woodward

Uploader: Admin

Durată Film: 2:18:21

Claritate: BluRay 720p

Premii: Academy Awards, USA 1977,Golden Globes, USA 1977,BAFTA Awards 1977,American Cinema Editors, USA 1977,Directors Guild of America, USA 1977

IMDb: 7,9


loading...
În iunie 1972, un agent de securitate (Frank Wills, interpretat de el-însuși) de la complexul Watergate a observat o bucată de bandă adezivă aplicată pe închizătoarea unei uși aflate între casa scărilor și parcarea subterană. Poliția i-a arestat pe spărgători în birourile Comitetului Național Democrat din complexul de clădiri. The Washington Post l-a desemnat pe reporterul Bob Woodward să investigheze ceea ce părea a fi o poveste fără importanță.
Woodward află că cei cinci bărbați - patru cubano-americani din Miami și James W. McCord, Jr. - aveau la ei dispozitive de ascultare și sunt reprezentați de avocați, deși ei nu dăduseră niciun telefon pentru a chema avocați și arestarea lor fusese păstrată secretă față de public. McCord se identifică în fața instanței de judecată ca fost angajat al Central Intelligence Agency, iar ceilalți au și ei legături cu CIA. Reporterul descoperă o legătură între spărgători și E. Howard Hunt, fost membru al CIA, și Charles Colson, consilierul special al președintelui Richard Nixon.
Carl Bernstein, un alt reporter de la Post, este desemnat să se ocupe de povestea Watergate, împreună cu Woodward. Cei doi sunt parteneri reticenți unul față de celălalt, dar lucrează bine împreună. Redactorul-șef Ben Bradlee (Jason Robards) consideră că munca lor este incompletă, cu toate acestea, și nu este bună pentru prima pagină a ziarului. El îi încurajează să continue să adune informații.
Woodward îl contactează pe "Deep Throat", un funcționar guvernamental de prim rang și sursă anonimă pe care o mai folosise și înainte. Comunicând prin intermediul ziarului The New York Times și al unui ghiveci de pe balcon, ei se întâlnesc într-o parcare subterană. Deep Throat vorbește în ghicitori și metafore, dar îl sfătuiește pe Woodward să "urmărească circuitul banilor".
Woodward și Bernstein descoperă relații între spărgători și mii de dolari din contribuții de campanie deturnați de la Comitetul pentru realegerea președintelui Nixon (CRP, or CREEP). Bradlee și alți jurnaliști de la Washington Post nu agreează încrederea celor doi reporteri tineri în surse anonime, cum ar fi Deep Throat, și se întreabă de ce administrația Nixon ar risca să încalce legea atunci când este probabil ca președintele să-l învingă pe candidatul democrat George McGovern.
Prin fostul trezorier al CREEP, Hugh W. Sloan, Jr., Woodward și Bernstein descoperă o legătură între un fond obscur de sute de mii de dolari și șeful de personal al Casei Albe, H. R. Haldeman - "al doilea cel mai important om din această țară"-, și fostul procuror general John N. Mitchell, acum șef al CREEP. Ei află că CREEP a folosit fondul pentru a începe o campanie de sabotare a candidaților democrați la alegerile prezidențiale cu un an înainte de spargere din clădirea Watergate, atunci când Nixon era în spatele lui Edmund Muskie în sondajele de opinie.
Cererea lui Bradlee de meticulozitate îi forțează pe reporteri să obțină alte surse pentru a confirma legătura cu Haldeman. Atunci când Casa Albă a trimis o dezmințire ambiguă a poveștii din Post, redactorul a continuat să-i sprijine. Deep Throat susține că acoperirea nu a fost pentru a ascunde spargerile, ci "operațiunile sub acoperire" care implică "întreaga comunitate de informații din SUA", și-i avertizează că viețile lui Woodward, Bernstein și a altora sunt în pericol. Bradlee își îndeamnă reporterii să continue în ciuda riscurilor și a realegerii lui Nixon. Bernstein și Woodward își scriu întreaga poveste, în timp ce în prim-plan este arătat la televizor Nixon care depune jurământul pentru al doilea mandat ca președinte al Statelor Unite. Un montaj de titluri telex legate de scandalul Watergate din următorii ani este prezentat pe ecran, încheindu-se cu demisia lui Nixon și jurământul depus de Gerald Ford la 9 august 1974.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: