Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

Iţi Place site-ul , arată-ţi aprecierea faţă de noi cu o donaţie...Click aici...

loading...

Amintiri din copilărie (1964)

Amintiri din copilărie este un film românesc din 1964 regizat de Elisabeta Bostan. Se bazează pe opera literară „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă. Ion Bocancea a interpretat rolul Nică a lui Ștefan a Petrei și în filmul Pupăza din tei din 1965.

Vizualizari: 388

Categoria: Aventuri, Romanesti, 1964

Regizor: Elisabeta Bostan

Data Adaugari: 17/03/2019

Scenariști: Ion Creangă

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:11:49

Claritate: WEB-DL 1080p

Premii: 2 premii Gijón International Film Festival

IMDb: 8,1


loading...
Ecranizând povestirile reunite de Ion Creangă sub celebrul titlu "Amintiri din copilărie", Elisabeta Bostan dă viață pe ecran celor mai minunate pagini ale literaturii românești pentru copii. În seara de Ajun, în bojdeuca lui din cartierul Țicău al Iașilor, Ion Creangă, interpretat de marele actor Ștefan Ciubotărașu își amintește cu duioasă nostalgie de copilăria sa petrecută în satul natal Humulești, de poznele și aventurile sale, atribuite în carte personajului Nică a lui Ștefan a Petrei. Interpretul băiatului, Ion Bocancea, croiește personajul cu o naturalețe și candoare cuceritoare. Cu șotiile și năzbâtiile sale, Nică atrăgea toate necazurile lumii intrând mereu în cele mai mari buclucuri, pe care trebuia să le rezolve tot el.

Marele premiu "Osso pardo asturiano" și Premiul special al Juriului la Festivalul Internațional al filmului pentru copii și tineret de la Gijon, Spania - 1965

Premiul special al Juriului la Festivalul Internațional al filmului din La Plata, Argentina - 1965

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: