Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

An American in Paris - Un American la Paris (1951)

Un american la Paris online subtitrat HD (titlu original: An American in Paris) este un film american muzical din 1951 regizat de Vincente Minnelli. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Gene Kelly, Leslie Caron, Oscar Levant, Georges Guétary și Nina Foch. A câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun film.

Vizualizari: 427

Categoria: Dragoste, Muzical, Romantic, 1951

Regizor: Vincente Minnelli

Data Adaugari: 22/12/2017

Scenariști: Alan Jay Lerner , Alan Jay Lerner

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:53:32

Claritate: BluRay 720p

Premii: 6 premii si 2 nominalizari OSCAR,1 premiu si o nominalizare Globul de Aur,1 nominalizare BAFTA,1 nominalizare Cannes,1 nominalizare DGA Award,1 premiu NBR Award,1 premiu National Film Registry,1 premiu WGA Award

IMDb: 7,2


loading...
Un american la Paris este considerat unul dintre cele mai bune 100 de filme din topul Institutului American de Film. Este un musical, o comedie, dar mai ales o poveste de dragoste.

Paris. Dupa cel de-al doilea razboi mondial. Jerry Mulligan (Gene Kelly) incearca sa-si descopere vocatia de pictor in orasul tuturor artistilor. De fapt, el are certitudinea propriei valori, nefiind cu nimic vinovat de faptul ca lumea este atat de reticenta si nu doreste deloc sa se imbunatateasca, acceptandu-i opera. Asadar, in asteptarea unei recunoasteri unanime, Jerry are norocul de a fi descoperit de Milo Roberts (Nina Foch). Ea este mostenitoarea unei averi fabuloase, o femeie foarte influenta si mai mult, interesata de Jerry. Ca artist si nu numai. Totul pare ca s-a aranjat foarte bine, numai ca tanarului pictor ii pune capac o senzuala frantuzoaica: Lise Bouvier (Leslie Caron). Ea este insa logodita cu un barbat mai in varsta, iar Jerry va trebui sa o convinga ca dragostea lui este nemuritoare, dupa cum insusi spune.

Un american la Paris nu inseamna numai povestea de dragoste ai carei protagonisti sunt Gene Kelly si Leslie Caron. Inseamna si muzica lui George Gershwin si capacatatea lui Gene Kelly de a-si exprima sentimentele prin dans. Pentru scena finala de balet – care este de 17 minute – filmarile au durat o luna si au avut un ritm foarte sustinut. Leslie Caron, care suferise de malnutritie in timpul celui de-al doilea razboi mondial, a facut eforturi sustinute pentru a tine pasul cu Gene Kelly.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: