Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Antar Ibn Shaddād (Antar the black prince) (1961)

Filmul este realizat după viața și legenda lui Antarah ibn Shaddād, un poet și erou din secolul al VI-lea, ale cărui opere poetice sunt considerate printre cele mai mari din limba arabă. Antarah s-a născut în Najd, în Arabia. Tatăl său era Shaddād al-Absī, un războinic respectat, aparţinând vechiului trib de beduini Banu Abs. Mama lui era o femeie etiopiană pe nume Zabeebah.

Vizualizari: 113

Categoria: Dramă, Istoric, Romantic, 1961

Regizor: Neyazi Mustafa (as Niazi Mostafa)

Data Adaugari: 15/12/2020

Scenariști: Neyazi Mustafa

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:15:27

Claritate: BDRip 720p

Premii: N / A

IMDb: 5,9


loading...
Filmul este realizat după viața și legenda lui Antarah ibn Shaddād, un poet și erou din secolul al VI-lea, ale cărui opere poetice sunt considerate printre cele mai mari din limba arabă. Antarah s-a născut în Najd, în Arabia. Tatăl său era Shaddād al-Absī, un războinic respectat, aparţinând vechiului trib de beduini Banu Abs. Mama lui era o femeie etiopiană pe nume Zabeebah. Ea era o prințesă luată captivă de tatăl său, ca sclavă, în timpul unuia dintre raidurile tribului împotriva vechiului regat Axum, situat în nordul Etiopiei (Eritreea de astăzi). Descris ca un „corb arab” (al-aghribah al-Arab) datorită tenului său măsliniu, Antarah a crescut și el ca un sclav. S-a îndrăgostit de verişoara lui, Ablah, dar nu putea spera să se căsătorească cu ea din cauza condiţiei sale, pe lângă vrăjmăşia câștigată din partea lui Shammeah, soția tatălui său.
Antarah, în schimb, a câștigat atenție și respect pentru sine, prin calitățile sale remarcabile și curajul în luptă, excelând ca poet desăvârșit și un puternic războinic. Și-a câștigat libertatea după ce un alt trib a invadat ținuturile tribului Banu Abs. Când tatăl său i-a spus: „ʿAntarah, luptă cu războinicii”, el a răspuns că „sclavul nu știe cum să lupte sau cum să se apere, ci este bun doar pentru a mulge capre și pentru a-și sluji stăpânii”. Tatăl său i-a răspuns: „Apără-ți tribul! O ʿAntar, și ești liber.” După ce i-a învins pe invadatori, a căutat să obțină permisiunea de a se căsători cu verişoara lui. Pentru a-și asigura căsătoria, Antarah a trebuit să se confrunte cu o serie de provocări.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: