Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

4.0

loading...

Awaara - Vagabondul (1951)

Vagabondul (sau Awaara) (în hindi आवारा, în urdu آوارہ, în traducere: vagabondul) este un film indian din 1951, produs în studiourile Bollywood, regizat și având în rolul principal pe Raj Kapoor. Tatăl său din viața reală, Prithviraj Kapoor, îl interpretează pe tatăl său din film, judecătorul Raghunath. Fratele său mai tânăr din viața reală, Shashi Kapoor, îl interpretează pe tânărul Raj. Tatăl lui Prithiviraj, Dewan Bashwanath Kapoor, are de asemenea o scurtă apariție în film.
Unul dintre cele mai mari succese comerciale ale cinematografiei indiene, care a facut din Raj Kapoor o vedetă internațională. Pentru că tatăl o alungă de acasă pe mama sa, înainte ca el să se nască, Raj este considerat un copil sărman. La școală el se îndrăgostește de colega lui, Rita, o fată bogată. Când se vor reîntâlni după mai mulți ani, Raj va descoperi că tatăl său este protectorul Ritei. Își va recunoaște tatăl fiul?

Vizualizari: 588

Categoria: Dragoste, Dramă, Familie, Indiene, Romantic, 1951

Regizor: Raj Kapoor

Data Adaugari: 22/12/2017

Scenariști: Khwaja Ahmad Abbas

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:48:18

Claritate: HDRip

Premii: 1 nominalizare Cannes Film Festival

IMDb: 7,9


loading...
Tânărul Raj din Bombay (interpretat de Raj Kapoor) duce o viață de sărăcie, ca urmare a faptului că mama sa fusese alungată de tatăl său răzbunător, un judecător dintr-un cartier bogat (interpretat de tatăl din viața reală a lui Raj Kapoor, Prithviraj Kapoor). Judecătorul Raghunath o alungase din casă pe mama lui Raj cu 24 de ani în urmă, bănuind-o de infidelitate. Leela, soția gravidă a judecătorului, fusese răpită din răzbunare de răufăcătorul Jagga. Acesta fusese condamnat anterior de judecător pentru violuri. Jagga a eliberat-o pe Leela, după câteva zile, dar judecătorul crede că aceasta fusese violată de răufăcător. Asfel, Raghunath și-a izgonit soția, care îl va naște apoi pe Raj.

În copilărie, Raj se împrietenește cu colega sa de școală Rita, dar Raj este eliminat din școală și trimis la o școală de corecție pentru că a furat o pâine, iar Rita se mută în alt oraș. Chiar dacă ei sunt despărțiti, Raj continuă să se gândească la Rita.

După ce iese din închisoare, Raj începe pe străzi o viață în care comite infracțiuni minore și găsește un tată în persoana lui Jagga (K.N. Singh), sub a cărui influență intră. Câțiva ani mai târziu, Raj își dă seama că Jagga este omul responsabil pentru alungarea mamei sale. În timp ce planifică jefuirea unei bănci, hoții din gașca lui Jagga își dau seama că au nevoie de un automobil. Raj smulge poșeta unei femei după ce ea coboară din mașină, dar nu găsește nicio cheie și pretinde că urmărește hoțul pentru a alunga suspiciunile de la persoana sa. El restituie poșeta femeii care se dovedește în curând a fi chiar Rita. Fata urmase studii de drept și obținuse licența de avocat, iar judecătorul Raghunath este tutorele său. După ce Raj și Rita se recunosc, fata îl invită acasă pe Raj. Judecătorul bănuiește că Raj nu este o persoană cinstită și-i interzice Ritei să-l mai vadă. De îndată ce Raj își dă seama că Jagga este responsabil pentru nefericirea mamei sale, el îl ucide într-un acces de furie și apoi încearcă să-l omoare pe judecătorul Raghunath. Din cauza acestor acțiuni, Raj este adus în fața tribunalului unde tatăl său era judecător. Apărarea lui Raj o preia tânăra avocată Rita.

Prin cercetările făcute, Rita descoperă că judecătorul și-a izgonit soția în urmă cu 24 de ani, întrucât, din răzbunare, aceasta fusese răpită de răufăcătorul Jagga. Judecătorul Raghunath era convins că fiul unui bandit nu poate deveni decât un răufăcător. La proces, iese la iveală faptul că tatăl lui Raj este de fapt judecătorul, pe care Raj încercase să-l omoare. În cele din urmă, Raj este condamnat la trei ani de închisoare, dar Rita, care îl iubea din copilărie pe Raj, îi promite acestuia că-l va aștepta până la ispășirea pedepsei.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: