Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

B.D. intră în acțiune (1970)

Brigada Diverse intră în acțiune, prescurtat uneori B.D. intră în acțiune, este un film de comedie românesc din 1970, regizat de Mircea Drăgan. Rolurile principale sunt interpretate de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Puiu Călinescu, Dem Rădulescu, Jean Constantin și Iurie Darie.

Vizualizari: 175

Categoria: Comedie, Romanesti, 1970

Regizor: Mircea Drăgan

Data Adaugari: 01/04/2020

Scenariști: Nicolae Țic; Mircea Drăgan

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:41:06

Claritate: WEB-DL 720p

Premii: N / A

IMDb: 8,6


loading...
Doua cazuri de furt, aparent banale, ii conduc pe Capitanul Panait (Toma Caragiu), Plutonierul Capsuna (Sebastian Papaiani), Sergentul major Cristoloveanu (Dumitru Furdui) si cainele Costel pe urmele unei adevarate retele de borfasi. Confruntarea cu vestitul "trio" Gogu (Dem Radulescu) - Trandafir (Puiu Calinescu) - Patraulea (Jean Constantin) naste situatii comice irezistibile.

Film pilot din seria "Brigada Diverse" (B.D.).

"Reteta acestui serial de comedie caruia ii sporeste succesul in timp este - cu siguranta - distributia de aur, marilor comici oferindu-li-se partituri pe masura- pline de seva , dar si conditii pentru a le spori hazul, prin amendarea cu o ironie truculenta." - Irina Coroiu

Dorind să repare imaginea publică indezirabilă produsă de plutonierul de miliție obtuz din filmul „Reconstituirea” regizat de Lucian Pintilie, Consiliul Culturii și Educației Socialiste a comandat realizarea a două filme cu milițieni (primele două din seria Brigada Diverse), cu colaborarea Inspectoratului General al Miliției. Au fost scoase de prin arhivele Miliției o serie de cazuri de mică anvergură, pe care producătorii le-au considerat atrăgătoare pentru public.

În ciuda unor intrigi parţial rudimentare, filmele din seria Brigada Diverse au avut parte de un mare succes la public ca urmare a microrecitalurilor unor actori de comedie versați precum Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Jean Constantin, Puiu Călinescu, George Mihăiță sau Vasilica Tastaman. Infracţiunile anchetate de miliţie sunt simple găinării, iar borfaşii sunt personaje simpatice care stârnesc hazul.

Cele două cazuri, alese cu grijă, nu amenință integritatea regimului politic și permit demonstrații de virtuozitate comică ieșite din comun. Sunt scoase în evidență inteligența, corectitudinea și simțul umorului ofițerilor și subofițerilor de miliție, aspecte moral-umane aflate în contrast deplin cu realitatea acelor vremuri. Dând filmului un aspect burlesc, realizatorii filmului au parodiat demersul culturnicilor socialiști și au transformat disprețul populației față de milițieni într-o batjocură quasigenerală.

Filmului este lipsit de substanță epică, nu are un ritm alert susținut, conține multe dialoguri regulamentare, iar interpretările personajelor secundare sunt rigide și chiar false (spre exemplu, Ioana Drăgan). Deși are o intrigă rudimentară și lipsită de profunzime, „Brigada Diverse intră în acțiune” este condimentat însă cu un umor savuros, ceea ce a permis atragerea unui public numeros în sălile de cinema. Succesul filmului se păstrează nealterat chiar și în prezent, grație momentelor comice memorabile.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: