Comentarii (0) Reclamație film
loading...

0.0
Descarcă Filmul HD

Bariera (1972)

Bariera este un film dramatic istoric românesc din 1972 regizat de Mircea Mureșan. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Octavian Cotescu, Toma Caragiu, Ion Besoiu și Dan Nuțu. Este bazat pe un roman omonim scris de Teodor Mazilu în 1959.Filmul a fost vizionat de 1.575.236 de spectatori în cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31 decembrie 2014 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.

Vizualizari: 49

Categoria: Dramă, Istoric, Război, Romanesti, 1972

Regizor: Mircea Mureșan

Data Adaugari: 27/06/2020

Scenariști: Teodor Mazilu

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:36:41

Claritate: WEB-DL

Premii: N / A

IMDb: 7,4


loading...
1942, Nea’ Vitu (Octavian Cotescu) are necazuri cu copiii săi: un fiu (Florin Simion) este fascinat de lumea îmbogățiților de război, iar fata (Mihaela Mihai) umblă cu speculantul “Treispemii” (Dan Nutu). În seara logodnei acesteia, Vitu e denunțat de fiul său că a ascuns o tipografie ilegală în casa unui pictor.

Regizorul Mircea Mureșan realizează o excelentă ecranizare a romanului omonim a lui Teodor Mazilu, care este și scenarist la acest film.

După 30 de ani, bărbatul revine în mahala și caută familia Vițu. Ei nu mai locuiau acolo, vecinii s-au schimbat și el face cercetări să afle ce s-a întâmplat cu ei. Nea Vițu, îți crește singur fiica, Rădița, și pe fiul Fănică. Soția Dorina murise la nașterea lui Fănică. Se pare că problemele familiale sunt bariere greu de trecut. El e om cinstit. Se supără pe șmecherul Fănică. Fănică este alungat și de Preotul mahalalei, deoarece vroia să facă o nouă biblie... unde el să fie Fănică Dumnezeul.... Rădița umblă cu speculantul "Treispemii". În anul 1942, nea Vițu intră în lupta contra naziștilor si se ocupă de o tipografie ilegală, alături de un pictor...

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: