Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

Bellissima - Cea mai frumoasa (1951)

Bellissima este un film de dramă neorealistă din 1951, regizat de Luchino Visconti și în care joacă Anna Magnani, Walter Chiari și Tecla Scarano.
Considerat de critici drept un film tipic neorealist, "Bellissima", în traducere "Cea Mai Frumoasă", sub pretextul unei povești de pe platourile de filmare, este o analiză dură a societății italiene aflată în plină reconstrucție după al Doilea Război Mondial. Maddalena Cecconi, interpretată de Ana Magnani, sătulă de sărăcie și greutățile cotidiene hotărăște să-i asigure fiicei sale un viitor prosper.

Vizualizari: 611

Categoria: Comedie, Dramă, 1951

Regizor: Luchino Visconti

Data Adaugari: 25/12/2017

Scenariști: Luchino Visconti, Suso Cecchi d'Amico, Cesare Zavattini, Francesco Rosi

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:49:53

Claritate: DVDRip XviD

Premii: 1 premiu Italian National Syndicate of Film Journalists

IMDb: 7,8


loading...
Considerat de critici drept un film tipic neorealist, "Bellissima", în traducere "Cea Mai Frumoasă", sub pretextul unei povești de pe platourile de filmare, este o analiză dură a societății italiene aflată în plină reconstrucție după al Doilea Război Mondial. Maddalena Cecconi, interpretată de Ana Magnani, sătulă de sărăcie și greutățile cotidiene hotărăște să-i asigure fiicei sale un viitor prosper de vedetă sub lumina reflectoarelor și o înscrie la un concurs de selecție pentru un rol în noul film care urmează să fie produs în studiourile Cinecitta. Pentru a-și vedea visul cu ochii are de luptat cu cinismul și corupția din lumea filmului, dar și cu prejudecățile și lipsa de înțelegere a propriei familii. În film apar și directorul de producție Vittorio Glori și Alessandro Blasetti, regizor atât în rol cat și în viața reală, a cărui replică "Vezi, acesta este cinematograful pe care îl creăm noi" e definitorie pentru film.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: