Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

0.0

loading...

Burlesque on Carmen - Charlot în "Carmen" (1916)

Charlot în „Carmen” este un film american de comedie din 1915 produs de Jess Robbins și George K. Spoor, scris și regizat de Charlie Chaplin. În alte roluri interpretează actorii Jack Henderson, Edna Purviance și Leo White. Charlot în „Carmen” este o parodie a filmului Carmen din 1915 de Cecil B.

Vizualizari: 267

Categoria: Comedie, Scurt metraj, 1916

Regizor: Charles Chaplin, Leo White

Data Adaugari: 30/12/2018

Scenariști: Charles Chaplin

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 00:31:36

Claritate: BluRay 1080p

Premii: N / A

IMDb: 6.0


loading...
Spectatorii care credeau că opera este apanajul clasei superioare, cu educație înaltă, comportament snob și și dorința de a epata, vor avea o surpriză văzând filmul ”Burlesque on Carmen”, care aduce opera muzicală ”Carmen” de Georges Bizet aproape de publicul obișnuit, interesat doar să se bucure de povestea de dragoste a senzualei țigănci Carmen și să-și simtă inima zburdând pe acordurile melodioase ale muzicii.

Filmul este o ecranizare parodică a nuvelei ”Carmen” a lui Prosper Mérimée (ce a inspirat opera omonimă a lui Bizet) și, în contradicție cu titlul său, nu mi s-a părut burlesc. Chaplin aduce pe ecran povestea nefericită de dragoste dintre un ofițer de gardă spaniol și frumoasa Carmen, păstrându-i farmecul și condimentând-o cu o doză mare de umor. Simți înflăcărarea care-i cuprinde pe protagoniști, manifestată prin gesturile tandre, dansul pe mese și un duel clasic cu sabia, toate pe acordurile celebre ale muzicii lui Bizet. Iar interpretările celor doi protagoniști (Charlie Chaplin și Edna Purviance) sunt efectiv seducătoare.

Creativitatea artistică a lui Chaplin începe să se manifeste tot mai puternic, iar maestrul impune tonul pe care se desfășoară povestea. Sunt construite situații emoționale deosebit de intense în care seriozitatea se amestecă cu umorul. Spre exemplu, secvența finală, dominată de tragism, începe serios și se termină comic, prin spargerea celui de-al patrulea zid (cel care-i separă ipotetic pe interpreți de spectatori) și sugerarea că ceea ce am văzut a fost doar o poveste.

Ar mai fi de spus că filmul a apărut în două variante: una mai scurtă (31 min., după concepția artistică a lui Chaplin) și una mai lungă (44 min., completată de responsabilii studioului Essanay cu secvențe tăiate la montaj pe motiv că ar complica inutil acțiunea). Recomand vizionarea variantei mai scurte, cea care a fost aleasă de cineast pentru difuzare.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: