Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Castelul condamnaților (1969)

Castelul condamnaților este un film românesc din 1969 regizat de Mihai Iacob. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Peter Paulhoffer, Victor Rebengiuc și Emmerich Schäffer. Scenariul este scris de Mircea Drăgan, Mihai Iacob, Nicolae Țic după o idee de Petru Vintilă.

Vizualizari: 227

Categoria: Aventuri, Dramă, Război, Romanesti, 1969

Regizor: Mihai Iacob

Data Adaugari: 18/01/2020

Scenariști: Mihai Iacob, După o idee de Petru Vintilă

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:36:05

Claritate: SDRip

Premii: 1 premiu Globul de Cristal

IMDb: 7.3


loading...
După 9 mai 1945, odată cu capitularea trupelor naziste din Europa grupuri răzlețe de soldați germani refuză să capituleze și continuă lupta mai ales în Europa de Est.

9 Mai 1945. Trupele germane au capitulat, pacea a revenit pe bătrânul continent după mai bine de 5 ani de război. Rămase izolate în toată Europa, grupuri răzlețe de soldați germani refuză însă să capituleze. Mai ales cele aflate în partea estică a continentului și care preferă să lupte până la capăt ca alternativă la prizonieratul sovietic. Izolat undeva în munții Cehoslovaciei, Generalul Schörder are însă și o misiune. Stația radio aflată sub comanda lui coordonează alte câteva stații și îndeamnă armata germană la respingerea armistițiului și continuarea luptei. Căpitanul Vasiliu primește ordin ca, împreună cu unitatea sa de vânători de munte, să lichideze acest ultim cuib de rezistență. Lucru deloc ușor, pentru că Schörder s-a baricadat într-un vechi castel, poziționat strategic pe un țanc muntos.

După o idee de Petru Vintilă.

Inspirată din întâmplări reale, ideea filmului a fost prelucrată mai târziu de către Ion Gh. Pană în cartea sa "Radio Donau nu mai transmite" și inclusă de Sergiu Nicolaescu în filmul "Noi cei din linia întâi"

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: