Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

0.0

loading...

Chayka (The Seagull) - Pescărușul (1972)

Chaika (Russian: Чайка) este un film din anul 1972,regizat de Yuli Karasik avand protagonisti actorii Lyudmila Savelyeva, Alla Demidova...
Ecranizare a primei dintre cele patru mari piese ale dramaturgului rus Anton Pavlovici Cehov, Pescărușul este un film universal și fără granițe temporale în ceea ce privește mesajul, care atinge o multitudine de teme. Pescărușul reușește să trasmită tragismul, egoismul și vanitatea ce rezidă în fiecare om, indiferent de puritatea afișată.

Vizualizari: 46

Categoria: Dramă, Premieră, 1972

Regizor: Yuli Karasik

Data Adaugari: 01/09/2020

Scenariști: Anton Chekhov , Yuli Karasik

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:34:04

Claritate: HDRip 720p

Premii: 1 nominalizare Chicago International Film Festival

IMDb: 7,3


loading...
În nemărginita mare slavă nu există ideea de reformă sau de schimbare, ea fiind asociată cu rebeliunea și respinsă cu mânie proletară. Societatea rusă este dominată în general de rigiditate, de inerție, de ipocrizie și de lene. Tipice rusești sunt doar suferința și băutura.

A încerca să-l ecranizezi pe Cehov este un pariu important pentru orice regizor, reușita putându-te propulsa pentru marii regizori, în timp ce eșecul te va îndepărta de elita artistică. Simpla reproducere a textului teatral nu este o opțiune demnă de luat în seamă și demonstrează o viziune îngustă a cineastului, lipsită de înțelegere a subtilităților marelui creator dramatic rus.

”Pescărușul” lui Karasik se dovedește doar o ecranizare fidelă, fără strălucire, a piesei lui Cehov, mărginindu-se să prezinte publicului dramele petrecute la conacul funcționarului pensionar Sorin, fără a încerca să pătrundă în profunzimile textului. Este conturată o imagine a lenei și lipsei de ambiție, a ratării individuale și a suferinței cauzate de lipsa dragostei și a unui țel superior. O tragedie metafizică tipică popoarelor slave ce apare din contradicția între dorințele ambițioase și faptele mărunte, ce poate fi stinsă în alcool sau stopată prin moarte.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: