Comentarii (3) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

4.0

loading...

Chinatown - Cartierul chinezesc (1974)

Cartierul Chinezesc (în engleză Chinatown) este un film neo noir American din 1974 regizat de Roman Polanski. Filmul conține multe elemente caracteristice filmului noir prezentând o îmbinare între mister și dramă psihologică. Din distribuție fac parte Jack Nicholson, Faye Dunaway și John Huston, filmul fiind lansat de Paramount Pictures.

Vizualizari: 142

Categoria: Crimă, Dramă, Mister, Thriller, 1974

Regizor: Roman Polanski

Data Adaugari: 03/01/2021

Scenariști: Roman Polanski, Robert Towne

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:10:31

Claritate: BluRay 720p

Premii: 1 premiu si 10 nominalizari Oscar,4 premii si 3 nominalizari Globul de Aur,3 premii si 8 nominalizari BAFTA,1 premiu Bodil Awards,1 nominalizare DGA Award,1 premiu Edgar Allan,1 premiu Fotogramas de Plata, + inca 10 premii si 2 nominalizari

IMDb: 8.1


loading...
Jake Gittes (Jack Nicholson) este un detectiv particular care se ocupa in special de cazurile de infidelitate. El este angajat de catre Evelyn Mulwray sa ii supravegheze sotul, Hollis, intrucat ea crede ca acesta are o aventura cu o alta femeie. Hollis este inginerul responsabil de administrarea rezervei de apa a orasului Los Angeles, iar cand Gittes il fotografiaza impreuna cu amanta, imaginile ajung la presa iar de acolo lucrurile se complica. Gittes afla ca femeia care l-a angajat nu era, de fapt, Evelyn Mulwray, ci o impostoare, iar adevarata sotie a inginerului doreste sa il dea in judecata pe detectiv.

La scurt timp dupa acest incident inginerul Hollis Mulwray este gasit mort, cauza mortii fiind inecul. Intr-o perioada in care orasul Los Angeles suferea de seceta, detectivul Gittes incepe sa suspecteze ca moartea lui Hollis nu a fost un accident sau un suicid, ci este legata de alte afaceri din cadrul Departamentului de Apa si Energie. El este angajat apoi de catre adevarata Evelyn Mulwray sa descopere ce s-a intamplat cu sotul ei. In cercetarea sa, tatal lui Evelyn, care era in acelasi timp partener de afaceri cu Hollis, il angajeaza pe Gittes sa gaseasca amanta inginerului, intrucat aceasta disparuse dupa momentul scandalului mediatic. Ceea ce afla in ancheta sa Gittes este o complicata poveste a unei familii disfunctionale si a unor afaceri murdare.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *:

avatar
0 Spam
gigiloicostescu43 - 8:17 PM, 16/02/2021 [Accesați Pagina]
OK! Cu multumiri.
avatar
0 Spam
gigiloicostescu43 - 7:57 AM, 16/02/2021 [Accesați Pagina]
Un thriller minunat. care pe masura ce se deruleaza ne implica intr-o retea de mister (conspiratie), cu masini si imbracaminte potrivita perioadei, cu doi actori stralucitori Nicholson (in special) si Dunaway(femeie fatala). Interesanta va fi si vizionarea continuarii ,,The two jakes 1990 – Cartierul chinezesc 2,, cu acelasi personaj J.J.Jeke Gittes, postata pe acest site.
avatar
0
romanialove08 - 10:45 AM, 16/02/2021 [Accesați Pagina]
Va fi postat și cartierul chinezesc 2 in decurs de câteva ore...