Comentarii (0) Reclamație film
loading...

0.0
Descarcă Filmul HD

Ciprian Porumbescu (1972)

Ciprian Porumbescu este un film biografic românesc în două părți din 1973, regizat de Gheorghe Vitanidis după propriul scenariu. Rolurile principale sunt interpretate de Vlad Rădescu, Tamara Crețulescu, Emanoil Petruț, Emilia Dobrin, Sebastian Papaiani și Dan Ionescu.Filmul prezintă viața compozitorului român Ciprian Porumbescu (1853-1883), care a trăit în Bucovina aflată sub stăpânirea austriacă.

Vizualizari: 21

Categoria: Biografic, Dramă, Muzical, Romanesti, 1972

Regizor: Gheorghe Vitanidis

Data Adaugari: 27/06/2020

Scenariști: Gheorghe Vitanidis , Fănuș Neagu

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:20:19

Claritate: WEB-DL 720p

Premii: N / A

IMDb: 6,7


loading...
Prezentând viața compozitorului român Ciprian Porumbescu (1853-1883), care a trăit în Bucovina aflată sub stăpânirea austriacă, acest film îi redă atât activitatea sa patriotică, cât şi dragostea sa nefericită. Moartea sa timpurie l-a transformat pe tânărul compozitor român într-un martir al românismului ce a inspirat o generaţie întreagă de patrioţi.

Străbătut pe tot parcursul său de un fior liric excepţional, "Ciprian Porumbescu" este un film biografic foarte bun, cu imagini uimitoare, o coloană sonoră de excepţie şi interpretări vibrante. Filmul degajă emoţie şi patriotism adevărat, înălţându-te foarte sus prin sensibilitatea sa artistică. În calitate de om cu rădăcini bucovinene mă simt mândru de un astfel de film care evocă viaţa şi activitatea artistică şi politică a compozitorului Ciprian Porumbescu. Pentru mine este cel mai frumos film românesc produs vreodată.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: