Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

Cleopatra (1963)

Cleopatra este un film epic biografic- istoric din 1963 care relatează luptele tinerei Cleopatra VII a Egiptului care a rezistat pentru ambițiile imperiale ale Romei, regizat si scris de Joseph L. Mankiewicz in rolurile pricipale cu Elizabeth Taylor, Richard Burton si Rex Harrison.Premiat cu 4 premii şi 5 nominalizări Oscar, 4 nominalizări Globul de Aur.

Vizualizari: 1032

Categoria: Biografic, Dragoste, Dramă, Istoric, Romantic, 1963

Regizor: Joseph L. Mankiewicz

Data Adaugari: 01/11/2018

Scenariști: Joseph L. Mankiewicz , Ranald MacDougall

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 04:11:08

Claritate: BluRay 720p

Premii: 4 premii si 5 nominalizari OSCAR,4 nominalizari Globul de Aur,1 nominalizare American Cinema Editors,1 nominalizare Golden Trailer,1 nominalizare Grammy,1 premiu si 1 nominalizare Golden Laurel,1 premiu NBR Award

IMDb: 7.0


loading...
Povestea reginei Cleopatra a VII-a a Egiptului, o feroce luptatoare in slujba propriei puteri, care se foloseste de tensiunile din interiorul Imperiului Roman pentru a-si stabiliza forta.
Vizitata in Egipt de Cezar, cei doi au o aventura in urma careia regina ramane insarcinata. Pretinzand un loc alaturi de Cezar, la conducerea Imperiului, Cleopatra viziteaza Roma. Cezar este ucis, insa, inainte de a se lua vreo decizie...

Filmul are proasta reputatie ca aproape a falimentat 20th Century Fox. Inceput cu un buget de 2 milioane de $ ,a fost facut la un cost de 44 milioane $, echivalentul a 307,5 milioane la valoarea din 2009, facand din film a treia cea mai costisitoare productie din lume si a doua din Statele Unite, dupa Pirates of the Caribbean:At World's End. Aceasta se datoreaza partial faptului ca multe din decoruri si costume a trebuit sa fie facute de doua ori, o data pentru scenele facute defectuos in Londra si a doua oara cand productia a fost mutata in Roma.
Filmarile au inceput in Londra in 1960. Mankiewicz a fost adus in productie dupa plecarea primului regizor (Rouben Mamoulian), care avea in gand pentru rolul principal pe actrita afro-americana Dorothy Dandridge. El a mostenit un film care deja consumase peste 5 milioane $ peste buget si nu avea nici o secventa utilizabila, din cauza ca actorii angajati initial sa joace pe Julius Caesar (Peter Finch) si Marc Antony (Stephen Boyd) au plecat datorită altor angajamente.Mankiewicz insusi a fost mai tarziu concediat in faza editarilor,pentru a fi mai apoi reangajat fiindca nimeni nu reusea sa monteze scenele turnate intr-un film.
Elizabeth Taylor s-a imbolnavit pe parcursul filmarilor din Londra si a fost dusa la urgenta unde i s-a facut traheotomie pentru a ii salva viata.Cicatricea rezultata poate fi vazuta in unele secvente.Filmarile au fost oprite o perioada.Productia a fost mutata la Roma dupa sase luni dupa ce vremea din Anglia s-a dovedit impotriva recuperari lui Liz Taylor si responsabila de deteriorarea constanta a decorurilor si plantelor exotice costisitoare, necesare filmarilor.In timpul filmarilor Taylor il intanleste pe Richard Burton si cei doi incep o relatie devenita foarte publica si mediatizata.

Filmul montat pentru studio de Mankiewicz avea 6 ore .Acesta a fost taiat la patru ore pentru premiera initiala,dar studioul a cerut(desi regizorul a obiectat) ca filmul sa fie taiat inca odata la aproape trei ore pentru a permite cinematografelor sa mareasca numarul de vizionari pe zi.Drept urmare multe detalii au fost eliminate , ca moartea lui Rufio.Regizorul a incercat fara succes sa convinga studioul sa imparta filmul in doua pentru a pastra montajul original.Filmul a fost lansat in format video pentru acasa in varianta premierei de 243 de minute si se depun inca eforturi pentru a se gasi secventele lipsa(unele deja au fost recuperate).

Cleopatra a castigat 4 premii Oscar (Cea mai buna scenografie; Cea mai buna imagine, Cele mai bune costume, Cele mai bune efecte speciale) si a mai fost nominalizat la alte 5 categorii.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: