Comentarii (0) Reclamație film
loading...

0.0
Descarcă Filmul HD

Cu mâinile curate (1972)

Cu mîinile curate, ortografiat și Cu mâinile curate, este un film polițist românesc din 1972, regizat de Sergiu Nicolaescu. Rolurile principale sunt interpretate de Ilarion Ciobanu, Sergiu Nicolaescu, Alexandru Dobrescu, Gheorghe Dinică, George Constantin, Ștefan Mihăilescu-Brăila și Sebastian Papaiani. Este considerat de criticii de film drept primul film polițist românesc.

Vizualizari: 30

Categoria: Acţiune, Crimă, Romanesti, Thriller, 1972

Regizor: Sergiu Nicolaescu

Data Adaugari: 27/06/2020

Scenariști: Titus Popovici, Petre Sălcudeanu

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:35:27

Claritate: DVDRip

Premii: N / A

IMDb: 7,8


loading...
Comisarul Roman (Ilarion Ciobanu) si colegul sau, Miclovan (Sergiu Nicolaescu), sunt nevoiti sa lupte impotriva crimei organizate aparute in Bucuresti dupa incheierea razboiului. Metodele rigide ale lui Roman se vad deseori completate de cele neortodoxe ale lui Miclovan. Tot ce isi doresc ei este ca, in final, sa ramana cu mainile curate.

Filmul care a lansat cea mai cunoscuta serie de actiune din cinematografia romaneasca - seria Comisarului. "Cu miinile curate" este unul dintre cele mai cunoscute filme realizate de Sergiu Nicolaescu. Adevarat thriller al cinematografiei romanesti, filmul imbina caracteristicile genului politist cu intriga de tip politic. Filmul a creat o galerie de personaje antologice dintre care demne de mentionat sunt Miclovan, Semaca, Lascarica.

"Cu prestigiul sifonat ... Securitatea avea nevoie de recoafarea mitului ei. Functia aceasta urma sa fie indeplinita ... si de filmele cu gangsteri si cu justitiari politisti ... cu un succes de casa preliminat si cu o functie manipulatorie asigurata" (Bujor T. Ripeanu).

Apărut în 1972, "Cu mâinile curate" deschide celebra serie a policierurilor lui Sergiu Nicolaescu. Acțiunea se desfășoară în 1945 când, pe fondul războiului și al sărăciei tot mai accentuate, în țară nivelul criminalității atinsese cote alarmante. Roman (Ilarion Ciobanu) este un proaspăt polițist, fost comunist ilegalist, numit la conducerea uneia dintre cele mai "fierbinți" secții de poliție din Capitală. Lipsit de experiență, el apelează la ajutorul comisarului Miclovan (Sergiu Nicolaescu), un polițist cu metode neconvenționale și cu o afecțiune fără limite față de revolverul său Smith&Wesson. Cu scene de acțiune și cascadorii în stil hollywoodian, "Cu mâinile curate" e un film care entuziasmează și amuză la fel de tare ca acum peste 40 de ani și care a creat personaje de neuitat din care îi amintim doar pe Semaca și Lăscărică.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: