Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Death in Venice - Moarte la Veneţia (1971)

Moartea la Veneția online subtitrat HD 720p este un film de dramă italo-francez din 1971, regizat în Panavision și Technicolor de Luchino Visconti și cu Dirk Bogarde și Björn Andrésen. Se bazează pe romanul Moarte la Veneția de autorul german Thomas Mann, publicat pentru prima dată în 1912 sub numele de Der Tod în Venedig.

Vizualizari: 266

Categoria: Dramă, Fantastic, 1971

Regizor: Luchino Visconti

Data Adaugari: 12/05/2020

Scenariști: Luchino Visconti, Nicola Badalucco

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:10:30

Claritate: WEB-DL 720p

Premii: 1 Nominalizare OSCAR,3 premii si 3 nominalizari BAFTA,1 premiu si o nominalizare Cannes,1 premiu Bodil Awards,1 premiu David di Donatello,1 premiu Critics Award,1 premiu Globul de Aur,5 premii si 1 nominalizare Silver Ribbon,1 premiu Sant Jordi

IMDb: 7,4


loading...
"Trebuie sa fac marturisirea ca atunci cand am vazut prima oara filmul, acesta mi-a placut in mod deosebit, ba cred ca m-a fascinat, dandu-mi imediat senzatia ca e mai delicat, mai subtil si mai rafinat decat cartea, in vibratie a poeziei." - Florian Potra - 1984 (Aurul filmului)"Meditație asupra dragostei de frumos, considerată în accepțiunea platoniciană, asupra dezordinilor creației (rău necesar geniului ?), asupra bătrâneții, asupra fatalității unei pasiuni tardive, filmul lui Visconti se apropie constant de opera lui Thomas Mann în intențiile sale secrete și în filozofia sa. El îi aduce, în plus, perfecțiunea plastică a imaginilor." - Jean de Baroncelli - 1971 (Le Monde).

Având ca leitmotiv muzical Adagietto-ul din Simfonia a 5-a de Mahler, ce povestește sonor destrămarea unei lumi, filmul este o capodoperă în primul rând a autorului Thomas Mann și apoi a maestrului rafinamentului vizual, Luchino Visconti. Povestea este a profesorului ce rătăcește printr-o Veneție decadentă, obosită, fanată. El se lasă sedus de frumusețea androgină a unui puber, iar perversitatea crește pe măsură ce tânărul își cheamă victima. Tadzio devine la început mai puțin obiectul unei atracții senzuale, cât simbolul tinereții pierdute și, mai ales, al perfecțiunii estetice și morale, spre care artistul a aspirat dintotdeauna.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: