Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Deliverance - Eliberarea / Izbăvire (1972)

Eliberarea (în engleză: Deliverance) este un film thriller american din 1972 produs și regizat de John Boorman. Din distribuție fac parte Jon Voight, Burt Reynolds, Ronny Cox și Ned Beatty aflat la filmul său de debut. Creația este bazată pe romanul cu același nume apărut în 1970 și scris de James Dickey care a și avut un rol episodic în film — acela al unui șerif. Scenariul a fost scris de Dickey.

Vizualizari: 193

Categoria: Aventuri, Dramă, Thriller, 1972

Regizor: John Boorman

Data Adaugari: 27/06/2020

Scenariști: James Dickey

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:49:02

Claritate: BluRay 1080p

Premii: 3 nominalizari OSCAR,5 nominalizari Globul De Aur,3 nominalizari BAFTA,1 nominalizare DGA Award,1 premiu si o nominalizare Faro Island Film Festival,1 premiu NBR Award,1 premiu National Film Registry,1 nominalizare WGA Award

IMDb: 7,7


loading...
Filmul lui Boorman este o povestire cu accente psihologice a calatoriei a patru camarazi de-a lungul unui rau din padurile Georgiei. La sugestia lui Iron John Lewis (Burt Reynolds), camarazii sai - nu mai putin lipsiti de spiritul aventurii - Ed (Jon Voight), Bobby (Ned Beatty) si Drew (Ronny Cox) hotarasc sa se aventureze cu o canoe in lungul unui rau inainte ca un proiect ecologic sa ruineze complet zona. Lucrurile se schimba chiar de a doua zi, cand doi membri ai echipajului – Bobby si Ed- decid sa se separe de ceilalti.

Doi vanatori de munte necunoscuti insa ii ataca pe cei doi. Lewis si Drew ii salveaza, dar atacul schimba irevocabil soarta calatoriei.

Ca un veritabil film al anilor 70, si acesta reuseste sa pondereze prin transpunerea cinematografica dezlantuirile violente si definitia barbatiei, idei tot mai presante in acea perioada de escaladare a a violentelor si a discriminarilor sexuale.

Realismul actiunilor si jocul actoricesc a fost foarte apreciat de critici, filmul fiind nominalizat la trei premii Oscar, inclusiv Cel mai Bun film, Cea mai Buna Regie, si Cel mai bun Scenariu adaptat.

Eliberarea este un film care vorbeste despre anxietatile contemporane ale oamenilor fata de viata de zi cu zi, reliefate in cele mai bune (sau nu) circumstante.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: