Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

4.0

loading...

Dirty Harry - Inspectorul Harry (1971)

Inspectorul Harry online subtitrat HD, tradus și Comisarul Harry, (în engleză Dirty Harry) este un film polițist thriller american din 1971, produs și regizat de Don Siegel, primul din seria Inspectorul Harry. Clint Eastwood interpretează rolul titular, în prima sa apariție ca inspectorul de la San Francisco Police Department "Dirty" Harry Callahan.

Vizualizari: 256

Categoria: Acţiune, Crimă, Suspans, Thriller, 1971

Regizor: Don Siegel

Data Adaugari: 10/05/2020

Scenariști: Terrence Malick, John Milius, Harry Julian Fink, R. M. Fink, Chuck Reisner Jr.

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:42:29

Claritate: BluRay 720p

Premii: 2 nominalizari Saturn Award,1 nominalizare Key Art Award,1 nominalizare Edgar Allan Poe Awards,1 premiu National Film Registry,1 premiu OFTA Film Hall of Fame

IMDb: 7,7


loading...
Un criminal în serie sadic, care se autointitulează "Scorpio" (Andy Robinson), ucide o tânără femeie într-o piscină din San Francisco, folosind o pușcă de mare putere de foc de pe un acoperiș din apropiere. Inspectorul SFPD Harry Callahan (Clint Eastwood) găsește un mesaj de răscumpărare în care criminalul anunța că victimele sale următoare vor fi "un preot catolic sau o cioară", dacă orașul nu-i va plăti 100.000 de dolari. Șeful poliției și primarul orașului San Francisco (John Vernon) îi atribuie cazul inspectorului Callahan.

În timp ce se afla într-un restaurant local, Callahan vede un jaf bancar în curs de desfășurare și, ieșind afară cu revolverul, el ucide doi dintre hoți și îl rănește pe un al treilea, provocându-l pe omul care zace lângă o pușcă încărcată:

„Știu la ce te gândești: “A tras șase focuri sau numai cinci?” Ei bine, ca să-ți spun adevărul, în tot acest entuziasm am cam pierdut numărul. Dar cum acesta este un .44 Magnum, cel mai puternic pistol din lume, și ți-ar sufla capul, trebuie să-ți pui o întrebare: “Mă simt norocos?” Ei bine, te simți așa, gunoiule?”
După ce jefuitorul se predă, Callahan apasă pe trăgaci, arătând că arma era goală.

Primind un partener începător, Chico Gonzalez (Reni Santoni), Callahan se plânge că el are nevoie de cineva cu experiență, deoarece partenerii săi au fost răniți sau au pățit chiar mai rău. Cand Scorpio ucide un băiat negru de pe un alt acoperiș, poliția crede că ucigașul va continua cuă un preot catolic. Callahan și Gonzalez îl așteaptă pe Scorpio lângă o biserică catolică unde are loc un schimb de focuri, dar Scorpio scapă, ucigând un polițist.

Scorpio răpește, violează și îngroapă de vie o fată adolescentă, apoi cere o sumă de două ori mai mare decât răscumpărarea pretinsă inițial înainte ca aerul fetei îngropate să se termine. Primarul decide să plătească și-i spune lui Callahan să livreze banii, fără niciun truc, dar inspectorul poartă un microfon, are cu el un cuțit și-i cere partenerului său să îl urmeze. Scorpio îl poartă pe Callahan pe la mai multe cabine telefonice din întreg orașul pentru a se asigura că este singur, iar goana se termină la o cruce enormă de beton dintr-un parc public. Scorpio îl bate cu brutalitate pe Callahan; Gonzalez ajunge și-și salvează partenerul, dar este rănit. Callahan îl înjunghie pe Scorpio în picior, dar ucigașul fuge fără bani. Gonzalez supraviețuiește rănii, dar decide să demisioneze din poliție.

Medicul care l-a tratat pe Scorpio îi spune lui Callahan și noului său partener, Frank DiGiorgio (John Mitchum), că l-a văzut pe Scorpio pe Stadionul Kezar. În criză de timp, ofițerii intră în camera criminalului fără mandat și Callahan îl împușcă pe Scorpio în piciorul rănit. Când Scorpio refuză să dezvăluie locul unde se află fata și cere un avocat, Callahan îl torturează pe criminal așezându-se pe piciorul rănit. Scorpio mărturisește și poliția exhumează fata moartă.

Deoarece Callahan a pătruns ilegal în casa lui Scorpion și i-a confiscat abuziv pușca, procurorul districtual decide că ucigașul nu poate fi pus sub acuzare. Furios, Callahan îl urmărește pe Scorpion în timpul său liber. Scorpio plătește un bătăuș să-i dea o bătaie severă, dar controlată, apoi susține că inspectorul este responsabil pentru aceasta. În ciuda protestelor sale, lui Callahan i se ordonă să nu-l urmărească pe Scorpio.

Scorpio răpește un autobuz școlar cu copii și cere o altă răscumpărare și un avion pentru a părăsi țara. Primarul insistă din nou să plătească, dar Callahan îl urmărește pe Scorpion fără aprobare, sărind pe acoperișul autobuzului de pe un pod de cale ferată. Ucigașul fuge într-o carieră de piatră din apropiere, unde are loc un schimb de focuri cu Callahan. Scorpio se retrage până când ia ca ostatic un băiat ce ședea pe malul unui iaz.

Inspectorul îi cere criminalului să se predea, apoi îl rănește. Băiatul fuge și Callahan se află în fața lui Scorpio, cu arma îndreptată spre el. Inspectorul își reia discursul: "Te simți norocos, gunoiule?". Scorpio se întinde după arma sa, iar Callahan îl împușcă în piept, propulsându-l pe Scorpio în apă. În timp ce Callahan privește cadavrul criminalului plutind, el își scoate insigna de inspector și o aruncă în apă, înainte de a merge mai departe.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: