Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

4.5

loading...

Două lozuri (1957)

Inspirat din faimoasa nuvela a lui I. L. Caragiale, filmul exploateaza, sub invelisul unui comic aparent, accentele de tragism si amaraciune pe care eroul principal, Lefter Popescu, le traieste in incercarile disperate de a recupera doua bilete de loterie castigatoare. Inutil de precizat ca Birlic face unul dintre rolurile carierei sale ...

Vizualizari: 286

Categoria: Comedie, Dramă, Romanesti, 1957

Regizor: Aurel Miheles, Gheorghe Naghi

Data Adaugari: 28/02/2019

Scenariști: Aurel Miheleș, Gheorghe Naghi, Jean Georgescu

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 00:58:00

Claritate: BDRip

Premii: N / A

IMDb: 8,2


loading...
La prima impresie, filmul nostru pare o comedie spumoasa, hazlie, dar privindu-l cu mai multa atentie, povestea ghinionistului personaj Lefter Popescu, se tese pe o canava de-a dreptul tragica. Pasnicul si banalul domn Popescu, contopist constiincios, suporta tot mai greu abuzurile si teroarea unui sef despotic.
Nu vede eliberarea sa din acest cosmar zilnic decat printr- o interventie a Providentei - un castig la loterie. Si, atunci cand e convins ca l-a luat pe Dumnezeu de picior, Fortuna ii da cu tifla aducandu-l in pragul dementei.
Geniul lui Nenea Iancu Caragiale ne sugereaza subtil o lectie de viata cu repercusiuni cumplite. Personajul joaca totul pe himera celor doua lozuri castigatoare fara a a avea curajul sa ia in piept realitatea, ceea ce-i ruineaza aspiratiile si viata intr-un fiasco total.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: