Comentarii (0) Reclamație film
loading...

0.0
Descarcă Filmul HD

Drum în penumbră (1972)

Drum în penumbră este un film românesc din 1972 regizat de Lucian Bratu. Rolurile principale au fost interpretate de actorii Margareta Pogonat, Cornel Coman, Ileana Stana Ionescu.
Filmul a fost vizionat de 1.715.929 de spectatori în cinematografele din România, după cum atestă o situație a numărului de spectatori înregistrat de filmele românești de la data premierei și până la data de 31 decembrie 2014 alcătuită de Centrul Național al Cinematografiei.

Vizualizari: 28

Categoria: Dramă, Romanesti, 1972

Regizor: Lucian Bratu

Data Adaugari: 27/06/2020

Scenariști: Petru Popescu

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:33:03

Claritate: BDRip 720p

Premii: N / A

IMDb: 6,6


loading...
Filmul este incontestabil un recital actoricesc al Margaretei Pogonat, azi conf. univ la o institutie de profil.

Subiectul filmului abordeaza convingator, cu autenticitate , o tema, o problema pe care de obicei nu o inteleg decat oamenii aflati nu pe suisul drumului, ci pe panta coboratoare a vietii. Ea nu-l va lasa pe el sa stie nimic despre trecutul ei. Se pare ca este un tratament ce poate fi aplicat pentru a fi sigura de omul iubit, pentru a afla daca este barbatul ce merita sa fie iubit, daca renunta la odiosul obicei de a-i scormoni trecutul.

El o iubeste impresionat de loviturile sortii femeii dar... daca aceasta va accepta sau nu ramane de vazut! Final deschis. Experimentul ei de psihologie, cautarea de ultim moment a fericirii, test aplicat cu sau fara succes , iata un film interesant, cu tema de actualitate in orice vremuri, ce evadeaza din banalitatea zilelor, din sablon, pentru a ataca cu curaj si sinceritate, o seama de aspecte de viata contemporana si cotitiana, "un film pe care l-am putea privi si ca o meditatie..."(D.I. Suchianu)matura asupra unor probleme suprasolicitate de cinematografie:Dragoste, Fericire, Intelegere si Comunicarea dintre doi parteneri.

Regizat de Lucian Bratu in 1972, ramane o performanta regizorala si artistica care merita a fi semnalata si aplaudata asa cum se cuvine filmului romanesc!

"Autenticitatea acestei credibile povesti de dragoste dintr-o perioada azi revoluta este conferita de jocul protagonistilor de mare sensibilitate, de discretia regiei si -nu in ultimul rand- de irizatiile acelei create de artistul din spatele aparatului de filmat, care stia atat de bine ce inseamna un bun ecleraj in economia unui film." - Irina Coroiu

"O dragoste de vacanta s-ar fi putut prelungi intr-o legatura de viata, daca perechea ar fi rezistat complicatiilor. Desi experienta esueaza, revelatia ramane. Subiectul, gandit de Petru Popescu in stilul ?noului roman" ca o suita de impresii, e tratat cu sensibilitate de regizor si cu subtilitate de interpretii sai, mai ales Pogonat, intr-una dintre cele mai bune aparitii ale carierei sale." - Tudor Carnfil - 2003 (Dictionar de filme romanesti)

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: