Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Ecaterina Teodoroiu (1930)

Ecaterina Teodoroiu (Eroina se la Jiu) de Ion Niculescu-Brună a avut premiera în 8 ianuarie 1931, la cinematograful bucureștean „Femina”, în cadrul unei „reprezentații de gală”, în prezența întregii familii regale, a guvernului, a corpului diplomatic, a înalților demnitari ai statului. Este vorba despre un film sonorizat ulterior, după ce a fost turnat fără sunet, operația fiind realizată la Berlin (probabil printr-un procedeu pe discuri), „cu muzică și efecte”, cum se sublinia în presă.

Vizualizari: 102

Categoria: Război, Romanesti, Scurt metraj, 1930

Regizor: Ion Niculescu-Bruna

Data Adaugari: 11/12/2020

Scenariști: Ion Niculescu-Bruna

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 00:42:37

Claritate: WEB-DL 1080p

Premii: N / A

IMDb: 7.1


loading...
In timpul Primului Razboi Mondial, tanara Ecaterina Teodoroiu pleaca de acasa pentru a-si cauta fratele inrolat pe front. Aflandu-l mort, ea se decide sa lupte in locul lui.

"Film national de razboi", o viziune eroica asupra Primului Razboi Mondial. Printre interpreti se afla si persoane reale care isi joaca propriile personaje. Au fost reconstituite scene de razboi cu figuranti printre care se pare ca erau chiar multi dintre supravietuitorii luptelor de atunci. De asemenea, au fost introduse in film scene filmate pe front, din arhiva Serviciului Cinematografic al Armatei, printre care si cateva secvente in care aparea chiar Ecaterina Teodoroiu.
"Serie de nesfarsite defilari de la stanga la dreapta ecranului. Asta era "armata romana ataca cu vigoare" si apoi aceleasi defilari de la dreapta la stanga" (Ion Cantacuzino).

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: