Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

État de siège ( State of Siege) – Stare de asediu (1972)

Stare de asediu (titlul original: în franceză État de siège) este un film dramă politică de coproducție franco-italo-vest german, realizat în 1972 de regizorul Costa-Gavras. Împreună cu filmul Z din 1969 al aceluiași regizor, Stare de asediu este considerat un reprezentant al genului clasic al cinematografiei angajate politic (vezi thriller politic). Intriga este inspirată de răpirea lui Daniel A. Mitrione, agentul FBI sub acoperirea AID, de către Tupamaros.

Vizualizari: 90

Categoria: Crimă, Dramă, Mister, Thriller, 1972

Regizor: Costa-Gavras

Data Adaugari: 15/11/2020

Scenariști: Costa-Gavras, Franco Solinas

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:01:34

Claritate: HDRip 720p

Premii: O nominalizare Globul de Aur, un premiu şi o nominalizare BAFTA,3 nominalizari NYFCC Award,1 premiu Prix Louis Delluc

IMDb: 7,8


loading...
În 1969, Uruguay, trupele de gherilă Tupamaro îl răpeau şi ulterior executau pe Daniel A. Mitrone, cetăţean american şi membru al Agenţiei Internaţionale pentru Dezvoltare. “Stare de asediu” e inspirat din cazul respectiv şi începe cu descoperirea într-o maşină a cadavrului lui Philip Michael Santore, în continuare încercând să se realizeze o reconstituire a cazului. Considerată organizaţie teroristă de către guvern, care instituise starea de asediu cu doi ani în urmă, Tupamaro răpeşte în aceasi zi un angajat de la ambasada americană, pe consulul Braziliei şi pe Santore, primul fiind eliberat. Răpirea lui Santore nu pare să aibă logică, pentru că acesta nu este persoană oficială, iar A.I.D. este o organizaţie care asigură consultanța în diverse domenii (agricultură, sănătate, educaţie etc.) statelor în curs de dezvoltare. Explicaţia este una simplă: rolul lui Santore era acela de a acorda consultanţă poliţiei, inclusiv în ceea ce priveşte metodele de tortură. Odată capturat Santore va fi el însuşi supus interogatoriilor.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: