Comentarii (0) Reclamație film
loading...

5.0
Descarcă Filmul HD

loading...

Gaslight - Lumina de gaz (1944)

Gaslight este un film american de thriller psihologic din 1944, adaptat din piesa de teatru a gazetei Patrick Hamilton, despre o femeie al cărui soț o manipulează încet pentru a crede că va fi nebun.

Vizualizari: 833

Categoria: Horror, Mister, Thriller, 1944

Regizor: George Cukor

Data Adaugari: 26/09/2017

Scenariști: John Van Druten, John L. Balderston, Walter Reisch

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:53:47

Claritate: WEB-DL 720p

Premii: 2 premii si 5 nominalizari OSCAR,1 premiu Globul de Aur,1 nominalizare Cannes,1 premiou NBR Award,1 premiu National Film Registry,1 nominalizare NYFCC Award,1 premiu OFTA Film Hall of Fame

IMDb: 7,8


loading...
Povestea Paulei este foarte trista. Dupa ce ii mor ambii parinti in copilarie, ea este crescuta de matusa sa, o celebra cantareata.

In timpul unei vacante de vara, matusa Paulei este ucisa, iar adolescenta gaseste cadavrul in casa. Pe perioada cercetarilor politiei, tanara este trimsa inapoi la studii, in Italia, unde aceasta urmeaza cursurile unei celebre scoli de muzica.

Dupa 10 ani de la aceste intamplari, Paula se reintoarce in Anglia impreuna cu sotul sau de care este extrem de indragostita. Acestia se decid sa locuiasca in casa in care s-a intamplat tragedia, pentru ca acest imobil facea parte din mostenirea Paulei.

Imediat dupa ce se muta in casa, viata femeii se schimba radical, sotul iubitor se transforma intr-un monstru care o terorizeaza si care incearca din rasputeri sa o rupa de lumea de afara. In fiecare seara Paula constata ca in casa se aud zgomote si ca lumina de la lampa devine din ce in ce mai slaba. Ori de cate ori incearca sa discute cu sotul ei despre aceste lucruri, barbatul o acuza ca si-a pierdut mintile si ca nu este in stare sa-si stapaneasca emotiile.

Dupa acest sir de experiente traumatizante, femeia incepe sa creada ca a innebunit si apeleaza cu disperare la unul dintre cei mai vechi prieteni ai matusii sale, un inspector de la Scotland Yard.

Speriat de ce i se intampla tinerei, Brian Cameron, care o iubise in secret pe matusa Paulei incepe o ancheta pe cont propriu, pentru a dezlega misterul. Constatarile sale sunt foarte triste pentru Paula, care va fi obligata sa accepte ca barbatul pe care il iubeste este un hot si un ucigas si ca intreaga ei poveste de iubire este, de fapt, un plan foarte bine pus la punct de acesta.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: