Comentarii (1) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

Iţi Place site-ul , arată-ţi aprecierea faţă de noi cu o donaţie...Click aici...

loading...

Häxan - Vrăjitoria (1922)

Häxan este un film de groază suedezo-danez din 1922 regizat de Benjamim Christensen. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Clara Pontoppidan și Oscar Stribolt.

Vizualizari: 1020

Categoria: Fantastic, Horror, Istoric, 1922

Regizor: Benjamin Christensen

Data Adaugari: 01/05/2017

Scenariști: Benjamin Christensen

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:45:33

Claritate: DVDRip

Premii: N / A

IMDb: 7.7


loading...
Häxan, celebrul "documentar" din 1922 al inovatorului regizor danez Benjamin Christensen, este un film mut bizar, care investighează natura vrăjitoriei și a diabolismului începând cu Persia antică și încheind cu timpurile moderne. Sunt folosite abordări cinematografice variate, de la imagini imobile la modele și reconstituiri dramatice pline de viață. Este un film greu de catalogat, sfidând toate caracteristicile genului, în special pe cele ale filmului documentar, încă amorf și nedefinit la începutul anilor 1920. În parte exercițiu academic sincer de corelare a angoaselor ancestrale cu interpretări eronate ale bolilor psihice, în parte film de groază cu accente scabroase, Häxan este o lucrare cu adevărat unică și încă mai poate provoca neliniști în această epocă cinică.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *:

avatar
0 Spam
dianamariaifrim - 5:45 PM, 21/06/2019 [Accesați Pagina]
A fost foarte interesant acest film/documentar.Eu sunt destul de interesata de tema "vrajitoarelor" din evul mediu.Ma bucur mult ca nu m-am nascut in acele timpuri:atunci cand femeile (deobicei batrane) mai "neobisnuite" erau considerate vrajitoare.Saracele femeii care creau ca sunt vrajitoare si intrau intr-o stare de isterie,saracele femeii care erau omorate in moduri oribile din cauza ca erau considerate vrajitoare.Atunci cand oamenilor li se intampla ceva care nu putea fi explicat la acea vreme,era intotdeauna vina vrajitoarelor.A fost un documentar/film care merita vazut chiar daca nu esti fan al filmelor vechi mute. biggrin