Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Hearts and Minds - Inimi și minți (1974)

Hearts and Minds este un film documentar american din 1974 despre Războiul din Vietnam, regizat de Peter Davis. Titlul filmului se bazează pe un citat al președintelui Lyndon B. Johnson: „victoria finală va depinde de inimile și mințile oamenilor care trăiesc de fapt acolo”.

Vizualizari: 109

Categoria: Documentar, Război, 1974

Regizor: Peter Davis

Data Adaugari: 06/01/2021

Scenariști: Peter Davis, Bert Schneider, Zack Norman, Henry Lange

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:52:16

Claritate: BluRay 720p

Premii: 1 premiu OSCAR,1 nominalizare Globul de Aur,2 premii Cinema Eye Honors Award,1 premiu KCFCC Award,1 premiu National Film Registry

IMDb: 8.2


loading...
Documentarul “Hearts and minds” prezintă punctele de vedere diferite ale celor două tabere implicate în Războiul din Vietnam, folosindu-se de interviuri cu civili, soldați, generali și politicieni nord-americani sau vietnamezi, precum și de imagini de arhivă ce înfățișează ororile și dramele petrecute în Asia în perioada 1959 – 1975. În vreme ce generalul William Westmoreland declară că orientalii pun mai puțin preț pe viață decât vesticii, știrile de televiziune din perioada respectivă dezvăluie o văduvă care se aruncă peste sicriul soțului ei, un băiețel care plânge neconsolat moartea tatălui său, două femei vietnameze care își jelesc sora ucisă de o bombă, o fetiță care aleargă pe stradă cu pielea arsă de napalm sau un țăran care privește cu disperare spre craterul ce i-a înghițit casa. Duplicitatea Guvernului nord-american și obsesia lui de a nimici comunismul cu orice preț sunt evidențiate în declarațiile foștilor membri ai administrației Johnson – Clark Clifford și Daniel Ellsberg, care inițial au fost suporteri ai implicării țării lor în Războiul din Vietnam și ulterior au devenit contestatari ai conflictului sângeros.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: