Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

High Plains Drifter – Străinul fără nume (1973)

High Plains Drifter este un film american din 1973, Weird West, regizat și interpretat de Clint Eastwood, scris de Ernest Tidyman și produs de Robert Daley pentru Malpaso Company și Universal Pictures. Eastwood îl interpretează pe un străin misterios, dând dovadă de dreptate într-un oraș minier corupt.
Titlu Alterbativ : Rătăcitorul câmpiilor înalte,Infierno de cobardes,Lo straniero senza nome,Periplanomenos pistolero,Ein Fremder ohne Namen,L'homme des hautes plaines

Vizualizari: 184

Categoria: Acţiune, Dramă, Mister, Thriller, Western, 1973

Regizor: Clint Eastwood

Data Adaugari: 03/11/2020

Scenariști: Dean Riesner, Ernest Tidyman

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:45:01

Claritate: BluRay 720p

Premii: N / A

IMDb: 7,5


loading...
Al doilea film al lui Clint Eastwood ca regizor și actor principal, după „Play Misty for Me” (Un cântec la cerere), își pune eroul de western spaghetti într-o poveste moralizatoare. Un cowboy nebărbierit apare din ceața deșertului în orășelul Lago, ai cărui locuitori asistaseră cândva la execuția unui șerif. Într-o reluare suprarealistă a aventurilor din „La amiază”, Clint Eastwood – care poate fi stafia celui mort sau, mai prozaic, fratele său – este rugat să apere orașul de trei criminali care fuseseră recent eliberați din închisoarea locală și care se îndreptau spre casă căutând răzbunare. Bărbatul misterios își dovedește forța nu doar săvârșind isprăvile de arme și abuzurile care stau bine unui antierou de western în anul 1972, ci și forțând pe toată lumea să participe la o fiestă bizară, care înseamna proclamarea unui pitic drept primar și șerif al localității, vopsirea orașului în roșu și rebotezarea lui drept „Iad”. Evocând sloganul războiului din Vietnam: „Am distrus satul pentru a-l salva”, străinul dă în final foc orășelului. Filmul acesta, care împrumută cel puțin la fel de mult de la Luis Buñuel cât și de la Sergio Leone, este amuzant, brutal, înspăimântător, ciudat de cutezător în amestecul său de teme western și horror și filmat până la capăt cu o acidă conștiință de sine. (Kim Newman, romancieră, critic și jurnalist de radio, preluat din 1001 de filme de văzut într-o viață)

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: