Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Il giardino dei Finzi Contini (The Garden of the Finzi-Continis) - Grădina Finzi Contini (1970)

Grădina Finzi-Continis online subtitrat HD este un film italian din 1970, regizat de Vittorio De Sica. În film joaca actori Lino Capolicchio, Dominique Sanda și Helmut Berger. Filmul se bazează pe romanul cu același nume al lui Giorgio Bassani.
La sfârșitul anilor '30, în Ferrara, Italia, Finzi-Contini este una dintre familiile cele mai influente...

Vizualizari: 357

Categoria: Dramă, Istoric, Război, 1970

Regizor: Vittorio de Sica

Data Adaugari: 12/04/2020

Scenariști: Giorgio Bassani, Vittorio Bonicelli

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:34:30

Claritate: DVDRip

Premii: 1 premiu Oscar si o nominalizare Oscar,1 premiu si o nominalizare BAFTA,2 premii Golden Berlin Bear,2 premii David di Donatello,1 premiu Golden Globes, Italy,1 nominalizare Grammy,1 premiu Silver Ribbon,1 premiu KCFCC Award,1 premiu NBR Award

IMDb: 7,4


loading...
Italia, sfârșitul anilor '30 ai secolului al XX-lea. Un grup de tineri italieni de origine evreiască din generația ce a ajuns la maturitate în anii fatidici ai începutului celui de-al Doilea Război Mondial cade victimă persecuțiilor rasiale ale regimului fascist condus de Mussolini. Povești timide de dragoste se spulberă nemilos din cauza fricii de viitor, iar lumea pare să nu mai aibă nici o rațiune. Războiul îi împarte pe oameni în două categorii: morți și supraviețuitori.

”Il giardino dei Finzi Contini” evocă nostalgic o societate înfloritoare în plin proces de dezintegrare. Grădina familiei Finzi-Contini devine ultimul bastion de apărare al tinerilor evrei într-o perioadă de așteptare a unui viitor incert. Zidurile grădinii par un adăpost în fața furtunii fasciste din exterior. Oamenii se agață de puterea aparentă a unei familii aristocrate pentru a-și asigura supraviețuirea. Idealismul intelectual și idilismul vieții interbelice sunt însă spulberate pe altarul rasismului și violenței.

Cineastul Vittorio De Sica realizează o dramă deosebit de puternică, cu imagini ravisante și interpretări fine ale actorilor Lino Capolicchio, Dominique Sanda și Helmut Berger. Culoarea este utilizată în mod eficient pentru a evidenția persecuția în creștere. Pe măsură ce evreii din oraș sunt deposedați de tot mai multe drepturi cetățenești, costumele și rochiile albe strălucitoare din secvențele de început au culori tot mai închise, iar negrul devine culoarea dominantă atunci când soarta familiei este pecetluită.

Finalul este deschis, tipic filmelor lui De Sica, dar privirile speriate ale personajelor acompaniate de intonarea pe fundal a cântecului funerar ”El male rachamim”, completat cu numele lagărelor Auschwitz, Majdanek și Treblinka, nu lasă nici un dubiu asupra soartei lor. Un film obligatoriu de văzut.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: