Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Întoarcerea lui Magellan (1973)

Întoarcerea lui Magellan este un film românesc din 1974, regizat de Cristiana Nicolae după un scenariu propriu inspirat de o idee a prozatorului Radu Cosașu. Rolurile principale sunt interpretate de actorii Vladimir Găitan, Mihaela Marinescu, Cornelia Gheorghiu, George Motoi și Radu Beligan.

Vizualizari: 84

Categoria: Dramă, Romantic, Romanesti, 1973

Regizor: Cristiana Nicolae

Data Adaugari: 06/11/2020

Scenariști: Radu Cosașu , Cristiana Nicolae

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:28:00

Claritate: HDTV 720p

Premii: N / A

IMDb: 6,6


loading...
Acțiunea filmului se petrece în anii celui de-al Doilea Război Mondial. Tânărul ilegalist comunist Bucur (Vladimir Găitan) este folosit pe post de curier, el transmițând informații secrete între mai multe grupări angrenate în acțiuni antifasciste. Într-una din seri, după ce venise dintr-o misiune, Bucur primește de la nea Manole (Vasile Nițulescu) sarcina de a livra un pistol unui agent cheie care se va identifica cu o parolă. Curierul găsește însă în apropierea locului de întâlnire o tânără confuză care îi spune jumătate din parolă. Ea se recomandă Magellan (Mihaela Marinescu) și spune că lucrează în atelierul unui profesor simpatizant comunist. Surprins de această coincidență stranie, Bucur aduce fata la el acasă și o îngrijește, dar fata dispare a doua zi dimineață.

Anunțându-și persoana de legătură, muziciana Matei (Cornelia Gheorghiu), de această întâmplare, curierul află că fata întâlnită nu era agentul cu care urma să se întâlnească în seara precedentă. Bucur este nevoit să-și schimbe locuința și să se mute într-o magazie din subsolul unui cinematograf. Îndrăgostit însă de fata întâlnită, el se duce să o caute în atelierul profesorului (Radu Beligan); profesorul era simpatizant comunist și realiza ilustrații pentru o carte despre Magellan, având intenția să ridice poporul prin cultivarea gustului pentru frumos. Bucur găsește acolo fata căutată, dar aceasta se face că nu-l cunoaște. Tânărul se duce la noua sa locuință, dar este urmărit de Magellan care-i spune că voia să-i mulțumească pentru că a ajutat-o în seara trecută.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: