Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Intolerance - Intoleranță (1916)

Intoleranță este un film mut, realizat în anul 1916, regizat de D. W. Griffith și este considerat una dintre marile capodopere ale erei filmului mut.

Vizualizari: 976

Categoria: Dramă, Istoric, 1916

Regizor: D.W. Griffith

Data Adaugari: 30/12/2018

Scenariști: D.W. Griffith

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:57:43

Claritate: DVDRip

Premii: 1 premiu National Film Registry

IMDb: 7.8


loading...
Intoleranță (Intolerance) este un film mut, realizat în anul 1916, regizat de D. W. Griffith și este considerat una dintre marile capodopere ale erei filmului mut.

Filmul conține trei ore și jumătate de racorduri epice, reprezentând patru narațiuni paralele, fiecare fiind separată de câteva secole: (1) O melodramă a crimei și răscumpărării; (2) O poveste iudaică: Misiunea lui Hristos și moartea acestuia; (3) O poveste franțuzească: evenimentele din preajma masacrului de ziua Sfântului Bartolomeu din 1572; și (4) O poveste Babiloniană: Căderea imperiului Babilonian din 539 îHr. Fiecare poveste are propria nuanță în print-ul original. Scenele sunt legate prin secvențe reprezentând simbolul "Maternității Eterne", legănând un pătuț de copil.

Filmul Intolerance a fost realizat ca răspuns pentru criticile aduse filmului precedent al lui Griffith, The Birth of a Nation (1915), care a fost criticat de către NAACP și alte grupuri pentru încurajarea stereotipurilor rasiale și glorificarea organizației Ku Klux Klan.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: