Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

5.0

loading...

It Happened One Night - S-a intamplat intr-o noapte (1934)

O coafeza rasfatata, Ellen "Ellie" Andrews (Claudette Colban) se casatoreste cu vanatorul de averi "Regele" Westly (Jameson Thomas) in ciuda impotrivirii tatalui ei (Walter Connolly), un om instarit care anuleaza actul de casatorie. Ellen fuge de acasa pentru a se intalni cu logodnicul sau, insa in autobuzul care o duce la New York il intalneste pe Peter Warne (Clark Gable), un reporter fara slujba.

Vizualizari: 1220

Categoria: Comedie, Romantic, 1934

Regizor: Frank Capra

Data Adaugari: 06/06/2017

Scenariști: Robert Riskin

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:45:16

Claritate: DVDRip

Premii: 5 premii OSCAR,1 premiu Saturn Award,1 premiu NBR Award,1 premiu National Film Registry,1 premiu OFTA Film Hall of Fame,1 premiu PGA Awards,1 nominalizare Venice Film Festival

IMDb: 8,1


loading...
O coafeza rasfatata, Ellen "Ellie" Andrews (Claudette Colban) se casatoreste cu vanatorul de averi "Regele" Westly (Jameson Thomas) in ciuda impotrivirii tatalui ei (Walter Connolly), un om instarit care anuleaza actul de casatorie. Ellen fuge de acasa pentru a se intalni cu logodnicul sau, insa in autobuzul care o duce la New York il intalneste pe Peter Warne (Clark Gable), un reporter fara slujba. Warne o recunoaste ca fiind fiica milionarului si ii face o propunere: daca ii va da o poveste incitanta, o va ajuta sa fie impreuna cu Westley. Daca nu, ii va spune tatalui ei unde se afla si va primi recompensa pusa la bataie. Ellie alege prima varianta, iar de aici mai este doar un pas pana la o aventura plina de peripetii.

Desi, la momentul lansarii, filmul a fost primit cu critici mai degraba indiferente, cea de-a doua difuzare in cinematografe, precum si putina publicitate, l-au ajutat sa devina o pelicula importanta pentru cinematografia vremii.

"Filmul consta in primul rand in jocul celor doua vedete: Claudette Colbert si Clark Gable; iar prin intermediul personajelor interpretate de ei, Capra vrea sa ne transmita propria sa imagine despre America." - Michel Mesnil - 1964 (Cinema '64).

La Ceremonia de decernare a premiilor Oscar din 1935 a fost premiat la cele mai importante 5 categorii numite "The big five", fiind primul dintr-o serie de 3 filme care detin acest record, al doilea fiind "Zbor deasupra unui cuib de cuci" de Milos Forman (1975), iar al treilea "Tacerea mieilor" de Jonathan Demme (1991).
It Happened One Night a castigat premiul Oscar la urmatoatele categorii: cel mai bun film (Harry Cohn), cel mai bun regizor (Jonathan Demme), cel mai bun actor in rol pricipal (Clark Gable), cea mai buna actrita in rol principal (Claudette Colbert) si cel mai bun scenariu adaptat (Robert Riskin).

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: