Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

Kakushi-toride no san-akunin (The Hidden Fortress) - Fortăreața ascunsă (1958)

Fortăreața ascunsă este un film de aventură jidaigeki din 1958 regizat de Akira Kurosawa. Nara povestea a doi țărani care acceptă să escorteze un bărbat și o femeie peste liniile inamice în schimbul aurului, fără să știe că este general și femeia este o prințesă.

Vizualizari: 647

Categoria: Aventuri, Dramă, 1958

Regizor: Akira Kurosawa

Data Adaugari: 21/05/2018

Scenariști: Akira Kurosawa, Hideo Oguni, Shinobu Hashimoto, Ryūzō Kikushima

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:19:00

Claritate: BluRay 1080p

Premii: 2 premii si 1 nominalizare Berlin International Film Festival,1 premiu Blue Ribbon Award,1 premiu Kinema Junpo Award

IMDb: 8,1


loading...
Filmul spune povestea a doi tarani din Japonia medievala, Tahei si Matashichi, care se intorc de la un razboi intre armatele clanurilor Yamana si Akizuki, dupa ce armata feudala in randurile careia se inrolasera a fost infranta. In drumul lor, pe cand se incalzeau la un foc de vreascuri, gasesc in crengile uscate bucati de aur inscriptionate cu simbolul familiei Akizuki. In timp ce cautau si alte crengi pline cu aur, se intalnesc cu printesa Yuki Akizuki si generalul Rokurota Makabe (Toshiro Mifune), care incearca sa traverseze pe ascuns tinutul cotropit de dusmani, pentru a ajunge cu aurul intr-un teritoriu aliat. Cei doi tarani accepta sa insoteasca cele doua persoane a caror nobila identitate nu le este cunoscuta, in schimbul promisiunii unei recompense generoase in aur. Pe parcursul calatoriei vitejia si maiestria de spadasin a generalului Rokurota Makabe, deghizat intr-un taran mut,sunt puse deseori la incercare pentru a scapa din incurcaturile in care ii baga cei doi tarani.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: