Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Kotpanum chonio (The Flower Girl) - Fata care vinde flori (1972)

Fata care vine flori (în hangul: 꽃파는처녀, romanizat Kkot P'anŭn Ch'ŏnyŏ) este un film muzical nord-coreean din 1972, regizat de Pak Hak și Choe Ik-gyu.[1][2] El a fost inspirat de o operă reprezentată în Republica Populară Democrată Coreeană în anii 1970, după un libret scris în perioada interbelică, potrivit unor surse oficiale din Coreea de Nord, chiar de viitorul lider comunist Kim Ir-sen.

Vizualizari: 83

Categoria: Dramă, Muzical, 1972

Regizor: Choe Ik-gyu, Pak Hak

Data Adaugari: 22/08/2020

Scenariști: Kim Ir-sen

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:04:54

Claritate: BDRip 720p

Premii: N / A

IMDb: 5.9


loading...
Acțiunea filmului are loc în Coreea în anii 1930, în timpul ocupației japoneze, și este inspirată de mișcarea de gherilă antijaponeză. Kotpun, o fată sărmană dintr-o zonă rurală a Coreei, culege flori de pe munte în fiecare zi pentru a le vinde pe străzile satului și a strânge astfel bani cu care să cumpere medicamente pentru mama ei bolnavă. Tatăl ei murise mai demult, iar fratele ei mai mare, Chol Ryong, fusese arestat de invadatorii japonezi și trimis la o închisoare dintr-un oraș îndepărtat. Kotpun locuiește acum împreună cu mama bolnavă și cu o soră mai mică, Sun Hui, care este oarbă.

Situația familiei este deosebit de grea. La fel ca mulți alți oameni săraci, mama lui Kotpun împrumutase orez de la chiaburul satului pentru a-și hrăni cele două fete și îi era datoare. Femeia lucrează ca servitoare pentru a-și plăti datoria, îndurând foamea și oboseala, dar munca epuizantă îi deteriorează sănătatea tot mai mult. În cele din urmă, Kotpun reușește să strângă suficienți bani cu care să cumpere medicamente, dar află că, între timp, mama ei a murit.

Rămasă fără niciun sprijin și, temându-se că va fi obligată să muncească din greu pentru a achita datoria familiei, Kotpun pleacă în orașul unde se afla închis fratele ei, dar află de la temnicerii japonezi că Chol Ryong a murit. Fata se îmbolnăvește și rămâne un timp internată într-un spital. În lipsa ei, Sun Hui urca zilnic pe munte și își striga sora, iar soția chiaburului, care se îmbolnăvise grav, bănuia că fetița orbă era posedată de spiritul mamei sale decedate și a cerut unui servitor să o ducă în pădure și să o abandoneze acolo pentru a muri înghețată în zăpadă.

După câteva luni, Kotpun ajunge în sat și află de dispariția surorii ei, apoi merge să le ceară socoteală chiaburilor, dar este pusă în lanțuri. Fratele ei, Chol Ryong, însă nu murise, ci evadase din închisoare după patru ani și se alăturase apoi Armatei Revoluționare Coreene. În peregrinările sale prin țară el trece prin satul natal pentru a-și vizita rudele și o găsește pe Sun Hui în casa unui bătrân pustnic, care o salvase de la moarte. Chol Ryong organizează o revoltă a țăranilor împotriva chiaburului și a militarilor japonezi și o eliberează din lanțuri pe Kotpun, iar cei trei frați sunt astfel reuniți. Revoluția antijaponeză și anticapitalistă începea în Coreea, deschizând țării un nou viitor.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: