Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

L'année dernière à Marienbad (Last Year at Marienbad) - Anul trecut la Marienbad (1961)

L’Année dernière à Marienbad, drama, film francez alb-negru aparut in 1961, regia Alain Resnais.
Într-un hotel imens în stil baroc, un bărbat întâlnește o femeie, pretinzând că ei deja se cunosc de anul precedent. El încearcă să o convingă ca au avut o relație cu exact un an în urma la Marienbad. Filmul, al doilea al regizorului Alain Resnais, este câștigător al Leului de Aur în acel an la Veneția și a fost realizat după un scenariu scris de romancierul Alain Robbe Grillet.

Vizualizari: 515

Categoria: Dramă, Mister, Romantic, 1961

Regizor: Alain Resnais

Data Adaugari: 01/09/2018

Scenariști: Alain Robbe-Grillet

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:34:43

Claritate: BluRay 720p

Premii: O nominalizare Oscar, o nominalizare BAFTA, un premiu Veneția,1 nominalizare Top 10 Film Award,1 premiu Critics Award,1 nominalizare Hugo Awards,1 nominalizare Silver Ribbon

IMDb: 7.8


loading...
Filmul lui Resnais este un studiu poetic al “spaţiului şi timpului pur mentale, cele ale visului său ale memoriei şi ale întregii vieţi afective”, cum spune scenaristul. În spiritul metodei potrivit căreia totul e fondat pe funcţionarea iraţională a memoriei şi imaginaţiei, iar legăturile naraţiunii tradiţionale bazată pe cauzalitate şi pe o anume cronologie a anecdotei nu interesează, filmul acesta singular apare ca un exerciţiu de stil pe care talentul realizatorilor l-a investit cu valori de capodoperă. Personajul central îşi imaginează un “an trecut” când ar fi cunoscut-o pe femeia cu care s-ar fi reîntâlnit acum, pe coridoarele tăcute ale unui palat baroc şi pe splendidele alei ale parcului ce-l înconjoară. În jocul caleidoscopic al timpurilor, într-un amestec de viziuni şi vise, de obsesii şi elemente stranii, filmul nu mai este nici demonstraţie, nici dezbatere, ci doar scufundare în lumea reveriei, un studiu exemplar al proceselor vieţii interioare. Năzuinţa vagă spre dragoste, dorinţa de evadare din conveniente şi trândavii moarte pot fi cu greu desluşite, dar ele se trădează totuşi în substanţa poetică, muzicală şi plastică a operei.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: