Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

L'attentat - Atentatul (1972)

The Assassination este un film de thriller politic francez-italian din 1972 regizat de Yves Boisset, inspirat de asasinarea lui Mehdi Ben Barka la Paris. A fost înscris în cel de-al 8-lea Festival Internațional de Film de la Moscova, unde a câștigat Premiul de Argint.
Un lider progresist revine în țara sa din lumea a treia după mai mulți ani de exil. Cum această reîntoarcere nu e deloc pe placul mai multor state vecine, se ia hotărârea eliminării respectivului om politic.

Vizualizari: 193

Categoria: Thriller, Premieră, 1972

Regizor: Yves Boisset

Data Adaugari: 16/09/2020

Scenariști: Jorge Semprún, Basilio Franchina, Ben Barzman

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:57:59

Claritate: HDRip 720p

Premii: 1 premiu si o nominalizare Moscow International Film Festival

IMDb: 6.8


loading...
Numeroase acțiuni secrete au loc în lumea relațiilor internaționale, implicând servicii de informații interesate de o anumită evoluție politică. Alegerile publice, schimbările de guverne, loviturile de stat și arestările cu tam-tam sunt rezultatul confruntării diferitelor grupuri de interese multinaționale și sunt în contradicție de multe ori cu voința cetățenilor.

Thrillerul politic franco-italian ”L'attentat” este inspirat din cazul real al răpirii liderului politic marocan Mehdi Ben Barka în anul 1965 din fața unei braserii pariziene, unde urma să se întâlnească cu un jurnalist francez. Circumstanțele exacte ale răpirii sale, petrecute pe o stradă intens circulată, nu sunt elucidate nici astăzi, dar implicarea serviciilor secrete marocane și a unor agenți ai serviciilor franceze și ai Mossad-ului și probabil și ai CIA a fost intens vehiculată de presă, fără a fi dovedită. Cert este că Mehdi Ben Barka a dispărut fără urmă.

Cazul prezentat în acest film este unul fictiv, dar asemănările numeroase cu dispariția lui Ben Barka sunt izbitoare. Acțiunea este credibilă și dezvoltată profesionist, interpretările sunt convingătoare, iar starea de mister cu privire la întâmplările prezentate persistă. Cazul în sine prezintă interes prin dezvăluirea către public a modului de acțiune al serviciilor secrete internaționale, oferind o cheie către înțelegerea politicii reale la nivel înalt.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: