Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

3.0

loading...

La caduta degli dei (Götterdämmerung) - Căderea zeilor (1969)

La Caduta degli dei, co-productie italo-germana, regia Luchino Visconti. Filmul “La Caduta degli dei” face parte din Trilogia Germana a lui Visconti: La Caduta degli dei (1969), Morte a Venezia (1971) si Ludwig (1972).
Titlul alternativ: The Damned

Vizualizari: 672

Categoria: Dramă, Război, 1969

Regizor: Luchino Visconti

Data Adaugari: 21/01/2020

Scenariști: Luchino Visconti, Enrico Medioli, Nicola Badalucco

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:29:59

Claritate: DVDRip XviD

Premii: 1 nominalizare Oscar, 5 premii Silver Ribbon, 1 nominalizare Globul de Aur, 1 premiu NBR Award, 1 nominalizare NSFC Award, 5 nominalizări NYFCC Award, 2 premii Sant Jordi

IMDb: 7.6


loading...
Primul film din trilogia germana a lui Visconti (din care mai fac parte Moarte la Venetia si Ludwig). In anii’30, pe fundalul ascensiunii nazismului, o familie de bogati industriasi germani, desi face pactul cu regimul, va sfarsi prin a fi distrusa de acesta.

Membrii puternicei dinastii a siderurgiei germane Essenbeck (trimitere directa, prin Essen, la Krupp) se intalnesc, in 1933, la aniversarea sefului familiei. Banchetul, intrerupt de vestea incendierii Reichstagului, se incheie cu misterioasa asasinare a sarbatoritului. Din acest moment nazistii utilizeaza toate mijloacele lor de presiune pentru a smulge complicitatea negustorilor de tunuri.

La caduta degli dei (Căderea zeilor) este un film şocant prin interesul arătat pentru tragedia germană dintre cele două războaie mondiale, prin duritatea ambianţei şi a atmosferei, a destinelor maselor şi personajelor din marea industrie, o gravă meditaţie asupra istoriei. Este primul film din trilogia germană a lui Luchino Visconti, care mai cuprinde „Moarte la Veneția”, ecranizare dupa Thomas Mann si "Ludwig".
Realizat in 1969, „Căderea Zeilor” spune povestea întunecată a dinastiei Essenbeck, magnați ai siderurgiei germane. Membrii familiei se întâlnesc în anul 1933, la aniversarea șefului familiei. Banchetul este întrerupt de vestea incendierii Reichstagului și se încheie cu misterioasa asasinare a sărbătoritului. Filmul prezintă, în linii destul de amănunțite, contextul în care nazismul a apărut în Germania în anii '30. Ca multe familii înstărite din Germania, familia Essenbeck face pactul cu nazismul pentru a-și asigura continuitatea însă, inevitabil, sfârsește prin a fi distrusă de acesta, fasciștii folosind toate mijloacele lor de presiune pentru a smulge complicitatea influentă a negustorilor de armament. „Căderea Zeilor” este țesută pe baza a două dictoane extrem de cunoscute: „cu cât ajungi mai sus, cu atat cazi de mai sus” și mai ales „fiecare scapă cum poate”. Dans, muzică si cabaret, travesti – toate plăcerile frivole ale burgheziei germane (și nu numai) – toate sunt reduse la nivel de amintiri căci realitatea cruntă a unui război iminent este cu totul alta. Sacrificiile și pervertirile suferite de familia Essenbeck, doar pentru a supraviețui, devin o lecție de moralitate pentru cei din jur și o palmă severă dată aristocrației germane și modului ei de viață.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: