Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

La folie des grandeurs (Delusions of Grandeur) - Mania grandorii (1971)

Mania grandorii online subtitrat HD (în franceză La folie des grandeurs) este un film de comedie din anul 1971, regizat de Gérard Oury. Din punct de vedere al realizării, filmul este o coproducție franco-italo-hispano-germană. Rolurile principale sunt interpretate de Louis de Funès și Yves Montand. Filmul este foarte liber inspirat de piesa de teatru Ruy Blas a lui Victor Hugo.

Vizualizari: 302

Categoria: Comedie, Istoric, 1971

Regizor: Gérard Oury

Data Adaugari: 12/05/2020

Scenariști: Gérard Oury, Danièle Thompson

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:49:04

Claritate: BluRay 720p

Premii: N / A

IMDb: 7,3


loading...
În Spania secolului al XVII-lea, Don Salluste (Louis de Funès) este ministru al regelui Spaniei. El este un om înșelător, ipocrit și lacom, care colectează el-însuși taxele, pe care le deturnează în folosul său. Ministrul este detestat de oamenii pe care-i asuprește.

Acuzat de frumoasa regină de origine bavareză că a făcut un copil nelegitim cu una din domnișoarele ei de onoare, Don Salluste a fost deposedat de funcțiile sale și condamnat să se retragă într-o mănăstire. Decis să se răzbune, el concepe un plan ingenios pentru a-și recăpăta funcțiile și a reveni la curte. El vrea să o compromită pe regină prin implicarea ei într-o poveste de dragoste adulteră. Salluste vrea să fie cel care ar urma să descopere complotul și să fie iertat. El vrea să se folosească de seducătorul său nepot, Cesar, devenit tâlhar; deoarece acesta din urmă a refuzat să participe la intriga lui, el a fost capturat de acoliții lui Don Salluste și trimis ca sclav la berberi.

Don Salluste decide să se folosească în planurile sale de răzbunare de Blaze, valetul său recent concediat (Yves Montand), și care este îndrăgostit de regină: el se va prezenta ca Don Cesar și va avea misiunea de o seduce pe regină. Chiar în ziua prezentării sale la curte, Blaze dejoacă un atentat criminal cu bombă împotriva regelui de către granzii Spaniei. El intră în favorurile cuplului regal și devine rapid ministru. Ca urmare a ascensiunii rapide a noului ministru, Salluste descoperă că granzii au decis să se răzbune pe Blaze, ceea ce i-ar putea da peste cap planul.

La rândul său, Blaze, ca urmare a unei neînțelegeri, își declară dragostea sa nu pentru regină, ci pentru arțăgoasa guvernantă (Alice Sapritch), a cărei dorință sexuală este astfel ațâțată. Situația devine mai complicată odată cu întoarcerea adevăratului Cesar evadat de la berberi și care auzise că cineva îi luase locul.

În camera unui han de la periferia Madridului, Salluste pregătește întâlnirea lui Blaze cu regina, pe care o chemase acolo printr-un bilet. Planul nu merge bine. În primul rând, Cesar pătrunde în cameră și-l eliberează pe Blaze din chingi. Apoi, în locul reginei, în cameră intră Doña Juana, care primise și ea mesajul trimis reginei în numele lui Blaze. În final apare la han regina și apoi și regele, care primise o scrisoare anonimă de la Salluste despre relația reginei cu Blaze. Monarhul este adus în fața unui pat în care-i găsește pe Blaze și Doña Juana împreună, în timp ce adevăratul Cesar fuge în noapte cu regina.

Planul lui Salluste eșuează, iar acesta este exilat la berberi, împreună cu Blaze - acesta din urmă scăpând astfel de o căsătorie forțată cu Juana. În timp ce Salluste pune la cale un nou plan, în deșert apare Doña Juana, care vine în căutarea lui Blaze. Acesta din urmă își rupe legăturile și o rupe la fugă.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: