Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

0.0

loading...

Maiorul Mura (1928)

Maiorul Mura online este un film românesc de comedie realizat în 1927 - 1928, în regia lui Ion Timuș. Scenariul l-a scris Ion Georgescu, după o operetă localizată de Paul Gusty.

Vizualizari: 821

Categoria: Comedie, Romanesti, 1928

Regizor: Ion Timus

Data Adaugari: 14/05/2017

Scenariști: Jean Georgescu

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:02:30

Claritate: FHDRip

Premii: N / A

IMDb: 6,7


loading...
In urma mortii, boierul Amedeu Crainic lasa o mostenire in valoare de 1 milion de lei, dar suspendata de o clauza matrimoniala. Testamentul prevedea ca va fi mostenitor cel ce se va casatori primul. Mariana Patrascu, fica unei prietene bune a boierului face schimb de identitati cu Miss Mary, domnisoara sa de companie, pentru a dejuca planurile concurentului.
In sat soseste batalionul de rosiori a maiorului Mura,care auzind de mostenire o curteaza pe Miss Mary, in timp ce locotenentul Paul Azureanu se indragosteste de Mariana.
Avocatul Adriano soseste la conac dezvaluind identitatea mostenitorului: Azureanu. Acesta doreste sa rupa logodna cu Mariana crezand ca l-a folosit, dar Mura il convinge sa se casatoreasca daruindu-i Marianei jumatate din avere. Mura se casatoreste cu Miss Mary, iar Azureanu cu Mariana.

Comedie de situatii, ecranizare dupa libretul operetei "Mostenitorii veseli" de Wintenberg, pe care Paul Gusti a transpus-o in ambianta romaneasca.
Filmul este regizat si finantat de avocatul si scriitorul Ion Timus, fiind, de altfel, singurul lui film.
"Este cea mai izbutita incercare cinematografica romaneasca, este un film in adevaratul inteles al cuvantului, putand sta alaturi de oricare din productiile marilor case occidentale" (Al. Kiritescu).

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: