Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

4.0

loading...

Marnie (1964)

Marnie este un film american de thriller psihologic din 1964 regizat de Alfred Hitchcock. Scenariul de Jay Presson Allen s-a bazat pe romanul din anul 1961 cu același nume de Winston Graham. În filmul joacă actorii Tippi Hedren și Sean Connery.

Vizualizari: 617

Categoria: Dramă, Mister, Romantic, Suspans, Thriller, 1964

Regizor: Alfred Hitchcock

Data Adaugari: 07/03/2019

Scenariști: Alfred Hitchcock, Winston Graham

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:10:30

Claritate: BluRay 720p

Premii: 1 nominalizare Cahiers du Cinéma (1964),1 nominalizare Satellite Awards

IMDb: 7,2


loading...
Considerat cel mai poetic film al lui Hitchcock, Marnie este o capodopera a misterului psihologic, in care se regasesc toate obsesiile regizorului: sexualitatea feminina inhibata, personalitatile duplicitare si identitatile false, trauma copilariei conducand la adultul deformat, dar in special marea dragoste a lui Hitchcock pentru blondele superbe.

Marnie este o cleptomana a carei irezistibila pornire de a fura i se trage din nevoia de a fi iubita. Folosind diverse identitati si deghizari, se muta din slujba in slujba, de fiecare data disparand cu bani si obiecte. Cand este recunoscuta de un barbat, acesta nu numai ca nu o preda autoritatilor, santajand-o sa se marite cu el, ci incearca sa o vindece de cleptomanie...

Spectatorul este magistral facut sa simta suferintele eroinei. Senzatia lumii ireale care o tortureaza pe Marnie e indusa prin tehnici regizorale simple, dar ingenioase; fulgere, alternanta rapida noapte/zi, diafragme rosii etc.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: