Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

Iţi Place site-ul , arată-ţi aprecierea faţă de noi cu o donaţie...Click aici...

loading...

Meet John Doe - Vi-l prezint pe John Doe/Intalnire cu John Doe (1941)

Vi-l prezint pe John Doe (engleză Meet John Doe) este un film american de comedie dramatică din 1941 în regia lui Frank Capra.
În 1939, în căutarea unei libertăți creative care nu era posibilă la Columbia Pictures, scenaristul Robert Riskin și Frank Capra au format o companie independentă de producție, Frank Capra Productions. Parteneriatul a fost împărțit la 65/35; 65% pentru Capra, 35% pentru Riskin. În 1941, Capra a regizat Meet John Doe după scenariul lui Rohki.[

Vizualizari: 1013

Categoria: Comedie, Dramă, Romantic, 1941

Regizor: Frank Capra

Data Adaugari: 30/08/2017

Scenariști: Robert Riskin

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:02:05

Claritate: DVDRip

Premii: 1 Nominalizare OSCAR,1 premiu National Board of Review

IMDb: 7,7


loading...
Capodopera lui Frank Capra care a introdus in vocabularul a zeci de limbi sintagma care se regaseste in titlu. Adevarat fenomen social, John Doe a devenit arhetipul omului obisnuit ale carui aspiratii sunt mereu inabusite de tirania sistemului. Considerat a fi un film cu mesaj pesimist, opera lui Frank Capra ii prilejuieste lui Gary Cooper un recital actoricesc.

John Doe nu a existat niciodata. A fost inventat de o ziarista, preluat de politicieni care au manipulat astfel masele. Dupa ce este concediata, ziarista Ann Mitchell (Barbara Stanwyck) ataseaza ultimului ei editorial o scrisoare imaginara semnata John Doe, in care acesta isi manifesta profunda nemultumire fata de tratamentul aplicat americanului de rand.

In chip de protest John Doe ameninta ca se va arunca de pe acoperisul primariei chiar in Ajunul Craciunului. Dupa ce ajunge la presa, scrisoarea creeaza o adevarata psihoza in randul opiniei publice.

Cum cei mai multi incep sa se indoiasca de existenta lui John Doe, managerul ziarului, convins de implicatiile incredibile ale farsei, angajeaza unul. Din acest moment, va deveni cel mai eficient instrument de manipulare, pana cand va ajunge el insusi sa fie manipulat, aruncand America intr-o isterie generala.

Frank Capra beneficiază ca niciodată în acest film de sprijinul apreciabil al lui Gary Cooper, interpretul rolului titular. Cooper se distinge printr-o interpretare splendidă, complexă şi foarte convingătoare, a unui tip naiv, John Doe, devenit arhetipul omului obişnuit ale cărui aspiraţii sunt mereu înăbuşite de tirania sistemului.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: