Comentarii (0) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

My Fair Lady (1964)

My Fair Lady este un musical american din 1964 adaptat după musicalul cu același nume de Lerner și Loewe bazat pe piesa de teatru Pygmalion din 1913 de George Bernard Shaw. Cu un scenariu scris de Alan Jay Lerner și regizat de George Cukor, filmul prezintă o vânzătoare de flori săracă pe nume Eliza Doolittle și un profesor de fonetică, Henry Higgins, care o face prezentabilă în înalta societate din Londra edwardiană.

Vizualizari: 1911

Categoria: Dramă, Familie, Muzical, Romantic, 1964

Regizor: George Cukor

Data Adaugari: 06/03/2019

Scenariști: Alan Jay Lerner , George Bernard Shaw

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 02:53:02

Claritate: BluRay 720p

Premii: 8 premii si 4 nominalizari OSCAR,3 premii si 2 nominalizari Globul de Aur,1 premiu si 1 nominalizare BAFTA,1 nominalizare American Cinema Editors,1 premiu Boxoffice Magazine,3 premii David di Donatello,2 premii si 2 nominalizari Golden Laurel

IMDb: 7,8


loading...
Eliza Doolittle este o tanara care isi castiga existenta vanzand flori pe strada. Accentul stricat si pronuntia defectuoasa a fetei atrage atentia unui trecator- profesorul de fonetica Henry Higgins, un lingvist cunoscut. Increzator in metodele sale, Higgins se lauda ca poate sa faca, la nivelul vocabularului, ca Eliza sa para ducesa. Intaratata, Eliza merge la casa profesorului, dorind sa invete, si ajunge subiectul unui pariu intre Higgins si prietenul sau Pickering. In sase luni fata trebuie sa apara la Balul Ambasadei asa ca, imediat, este supusa la epuizante exercitii fonetice zilnice. In acest timp, Eliza este cautata de tatal ei, om simplu si fara capatai care reuseste sa scoata bani de la Higgins contra educatiei fiicei sale.

Ca rasplata pentru reusita neasteptata asupra catorva fraze elementare, Eliza este prezentata aristocratiei la cursele de cai unde face impresie prin eleganta, dar si prin relatari nelalocul lor. In urma balului, la care prezenta Elizei starneste admiratie si curiozitate, pariul este castigat - dar Higgins isi da seama de importanta pe care a capatat-o aceasta fata in viata lui.

Comedie muzicala, inegalabila in stralucire, inspirata de mitul lui Pygmalion, de libretul operetei compuse de Frederick Loewe si, nu in ultimul rand, de piesa de teatru a lui G.B.Shaw. Un profesor de fonetica se indragosteste de indaratnica sa eleva: o florareasa, pe care o transforma dintr-o femeie simpla, lipsita de educatie, intr-o adevarata doamna.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: