Comentarii (0) Reclamație film
loading...

3.0
Descarcă Filmul HD

loading...

O noapte furtunoasă (1943)

O noapte furtunoasă este un film la care filmările s-au desfășurat în anii 1941-1942, în regia lui Jean Georgescu pe un scenariu de Jean Georgescu, inspirat de piesa cu același nume de Ion Luca Caragiale.
Operațiunile pregătitoare au durat aproape opt luni, din mai 1941, când filmul a fost înscris în planul de lucru al “Oficiului Național Cinematografic” (O.N.C.), până la 12 ianuarie 1942, când s-a tras primul tur de manivelă.

Vizualizari: 577

Categoria: Comedie, Romanesti, 1943

Regizor: Jean Georgescu

Data Adaugari: 27/09/2017

Scenariști: Jean Georgescu

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:26:06

Claritate: DVDRip

Premii: N / A

IMDb: 7,5


loading...
Intorcându-se de la grădina Union, unde și-a scos în lume soția și cumnata, Jupân Dumitrache (Alexandru Giugaru) observă un "scârța, scârța pe hârtie" care i-a urmărit. Vestea îl pune pe jar pe Chiriac (Geroge Demetru), strașnic apărător al onoarei de familist a patronului său. Însă nu știe că e cât pe ce să-i încurce visele de căpătuială ale Ziței (Florica Demion).

Ecranizare a comediei lui I.L. Caragiale, prima abordare cinematografica a universului comic a acestuia.

Datorită războiului, filmările au fost făcute în interiorul unui mic studio muzical, de doar 18x11 metri. Deși majoritatea actorilor au fost debutanți, filmul a fost recepționat foarte bine de public, la premiera acestuia pe 22 martie la cinema ARO. Din fericire echipa a avut destulă peliculă, singurul element de care n-a dus lipsă, folosindu-se în total 29.000 de metri de peliculă negativă.

Filmul de debut al actorului Radu Beligan.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *: