Comentarii (2) Reclamație film
  • Alege un server =>

loading...

loading...

Doneaza Ajuta Site-ul...

5.0

loading...

Oscar (1967)

Oscar este un film de comedie a erorilor franțuzesc din 1967, regizat de Édouard Molinaro și avându-l în rolul principal pe Louis de Funès. În acest film, Louis de Funès interpretează un industriaș pe nume Bertrand Barnier care descoperă într-o singură zi că fiica sa este însărcinată, că a fost furat de un angajat și că s-au produs și alte neplăceri asupra familiei și afacerilor sale.

Vizualizari: 1670

Categoria: Comedie, 1967

Regizor: Edouard Molinaro

Data Adaugari: 03/10/2019

Scenariști: Louis de Funès, Édouard Molinaro, Jean Halain

Uploader: kukoolcrivat

Durată Film: 01:23:10

Claritate: BluRay 720p

Premii: N / A

IMDb: 7,5


loading...
În 1958, Louis de Funès obținea un imens succes de scenă, în rolul principal din piesa „Oscar“ de Claude Magnier. Spectacolul a fost reluat în 1961, iar actorului i s-a propus să joace în versiunea cinematografică a textului dramatic. Așa s-a născut această peliculă, regizată de Eduardo Molinaro, cu o distribuție excelent aleasă, în care de Funès este secondat de Claude Rich, Agathe Natanson, Claude Gensac, Sylvia Saurel, Dominique Page, Mario David, Paul Préboist, Germaine Delbat și Roger Van Hool (în rolul care a dat titlul filmului). Intriga este proprie comediilor bulevardiere, cu încurcături sentimentale și malversații financiare, cu quiproquo-uri numeroase, cu un ritm alert și, evident, cu happy-end.

Louis de Funès joacă rolul unui om de afaceri al cărui contabil îi mărturisește într-o dimineață că a sustras o mare sumă de bani, că este îndrăgostit de fiica lui și că nu poate fi dat în judecată pentru că, în acest caz, va dezvălui fiscului adevărata avere a patronului. În aceeași dimineață, fiica mărturisește că este însărcinată. Totul pare să se rezolve, dar se dovedește că tânăra iubită de contabil nu este fiica patronului, că propria lui fiică este îndrăgostită de șoferul tatălui ei și că, de fapt, nici nu este însărcinată și că maseurul omului de afaceri vrea să-i devină acestuia ginere. Se adaugă și doica, și o veche menajeră a familiei, și o valiză cu bijuterii care este, evident, înlocuită mereu cu altă valiză, similară, conținând haine.Toate încurcăturile îi prilejuiesc lui Louis de Funès crize de furie, în care actorul este neîntrecut. Grimasele, gesturile febrile, mormăielile au o asemenea diversitate și o expresivitate atât de accentuată, încât actorul realizează un adevărat spectacol de mimă. Întregul film este, de fapt, în pofida realului talent al celorlalți actori, un recital Louis de Funès, servit și de ritmul pe care regizorul Molinaro a știut să-l imprime acțiunii.

Lasă un comentariu

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Protectie Spam *:

avatar
0
kukoolcrivat - 5:57 PM, 05/10/2019 [Accesați Pagina]
Sursa 1 nu îți funcționează dacă folosești vpn sau proxy, sau vreun program care blocheaza reclamele, și sursa 2 este doar pentru descarcare
avatar
0 Spam
gaby_cimpina - 3:44 PM, 05/10/2019 [Accesați Pagina]
din 3 surse mie nu-mi merge niciuna....